Colegiul Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis sa amane pentru martea viitoare luarea unei decizii in ceea ce priveste presupusele afirmatii discriminatorii ale premierului Calin Popescu-Tariceanu la adresa comunitatii rrome in general si a rromilor din Italia in special.
Ca si presedintele Traian Basescu, in urma cu cateva saptamani, nici premierul Tariceanu nu s-a prezentat personal la audieri in fata Colegiului, fiind reprezentat de consilierul sau juridic, Dragos Condrea. Acesta a sustinut ca declaratia premierului a fost scoasa din context si a depus la dosar inregistrarea audio si transcrierea discursului, dupa care a cerut un ragaz pentru formularea concluziei scrise.
Premierul nu a putut participa la audieri deoarece avea programata, anterior primirii invitatiei din partea CNCD, o vizita de lucru in judetul Satu Mare. Potrivit uzantelor, premierul nu este obligat sa se prezinte personal al CNCD pentru a fi audiat, el putand fi reprezentat de un angajat al Executivului sau de un avocat. (I.N.)