Pesedistii olteni au constituit Consiliul Politic Consultativ al Regiunii Sud-Vest, despre care Mircea Geoana, presedintele PSD, a declarat ca la infiintarea acestuia nu s-a avut in vedere sa fie o alternativa a Grupului de la Cluj, fiind mai degraba o dovada ca oltenii pot lucra impreuna.
"Intelegerea semnata de organizatiile judetene din Oltenia nu este o contrareactie la alte grupuri din partid. Am invatat, ca olteni buni ce suntem, ca lucrul impreuna este mai greu, de aceea eu cred ca infiintarea acestui consiliu este de bun augur. Eu vad acest grup ca o unire a fortelor din partid si mai putin ca pe o forma de organizare in interiorul partidului", a spus Geoana.
Presedintele PSD apreciaza ca prin intermediul Consiliului Politic Consultativ al Regiunii Sud-Vest Oltenia se pot promova unele "prioritati si proiecte regionale". "Nu conteaza ca Toma de la Olt a castigat la un vot diferenta fata de Ion Calin de la Dolj functia de vicepresedinte la Conferinta Nationala. Nu conteaza ca cele cinci judete ale Olteniei sunt in competitie pentru atragerea fondurilor nationale. Eu cred ca acest exemplu trebuie sa-l ia si alte partide. Pot fi promovate prioritati si proiecte regionale", a mai spus Geoana. (A.M.)