La finele saptaminii trecute democratii s-au intilnit in cadrul sedintei Consiliului de Coordonare Locala pentru a face o analiza a activitatii lor pe ultimul an, dar si pentru a stabili cum vor lupta impotriva dusmanilor politici - presedintele CJ Eugen Durbaca (PC) si primarul Dumitru Nicolae (PSD).

Se poate spune ca elementul de noutate al evenimentului l-a reprezentat participarea lui Andrei Lisinschi, care a disparut de pe scena politica imediat dupa ce a fost ales in functia de presedinte executiv al Organizatiei Municipale PD Galati.

Totusi vioara intii a fost presedintele Organizatiei Judetene, Mircea Toader. “Trebuie sa cistigam alegerile locale din 2008. Trebuie sa avem un primar democrat si majoritatea in CL. In plus, din punct de vedere politic, pina in 2008 sintem in aceeasi echipa cu PNL”, a declarat secretarul de stat Mircea Toader. Acelasi democrat a mai aratat in acest sens ca, desi se afla in echipa cu PNL, PD trebuie sa-si vada de propriul drum. “Sintem impreuna, dar trebuie sa ne vedem de drumul nostru”, a mai aratat democratul.

Andrei Lisinschi reloaded

Si presedintele executiv al democratilor din municipiul Galati a prezentat simbata, la lucrarile Consiliului de Coordonare, un plan de atac. “Trebuie sa mergem din poarta in poarta si sa le spunem oamenilor ca trebuie sa voteze PD. Cetatenii trebuie sa inteleaga ca nu trebuie sa-i mai voteze pe cei care ne-au mintit si furat”, a spus Lisinschi, care a mai aratat si ca trebuie lansata inca de acum campania electorala pentru Primarie.

Nu la fel de radical a fost viceprimarul Constantin Dumitriu. Acesta a aratat ca violentei nu trebuie sa i se raspunda cu violenta. “Noi trebuie sa facem proiecte si nu sa ne lansam in atacuri la adresa primarului sau a altcuiva”, a spus democratul.

Toader e mai pragmatic

Pentru ca, din punctul de vedere al pedistilor, primarul Dumitru Nicolae blocheaza orice proiect, democratii trebuie sa realizeze proiecte, fie ele si populiste, pe care sa le propuna in CL si CJ. “E clar ca aceste proiecte vor fi respinse in CJ si CL, dar noi le vom prezenta apoi electoratului si in acest fel vom arata ca nu sintem lasati sa ne facem treaba. In acest fel ne vom afirma”, a declarat secretarul de stat Mircea Toader.

Liderii Organizatiei Municipale PD Galati le-au cerut democratilor din oras sa inceapa inca din acest an lupta pentru Primarie. Armele ce vor fi folosite sint proiectele, fie ele si populiste, si declaratiile taioase la adresa adversarilor politici. Unul dintre cei care au sustinut planul de razboi a fost si Andrei Lisinschi, care a revenit pe scena politica la un an de zile dupa ce a fost ales in functia de presedinte executiv al pedistilor din municipiul Galati.