Demisii in bloc ale parlamentarilor platformisti din PNL. 24 de parlamentari au demisionat ieri din PNL si din grupurile parlamentare ale partidului si ale Aliantei, 16 dintre acestia fiind deputati si opt senatori, a anuntat ex-ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, potrivit NewsIn. Au parasit PNL senatorii Viorel Arion, Mircea Cinteza, Gheorghe Flutur, Nicolae Vlad Popa, Ionut Popescu, Ovidiu Radoi, Mihai Tibuleac, Dan Sabau si deputatii Romica Andreica, Horatiu Buzatu, Marian Hoinaru, Mircea Iustian, Corneliu Momanu, Viorel Oancea, Dumitru Pardau, Sorin Paveliu, Florin Popescu, Vasile Pruteanu, Gabriel Sandu, Cornel Stirbet, Dragos Ujeniuc, Petre Ungureanu, Dorinel Ursarescu si Claudiu Zaharia. Acestia au demisionat imediat dupa ce plenul a adoptat bugetul de stat pe 2007. Lor li se alatura alti trei care deja nu mai faceau parte din PNL: Raluca Turcan, Cristian Boureanu si Mona Musca. De asemenea, la cei 27 de parlamentari se adauga si afilierea deputatului ex-peremist Ioan Stoica.
PLD se consulta cu PD
Dupa anuntul privind demisia celor 24 de parlamentari din PNL, Flutur a precizat ca alesii gruparii Stolojan se vor consulta cu partenerii de la PD pentru a decide asupra sustinerii fiecarui proiect de lege, chiar daca, de principiu, ei pretind ca vor sa ramana fideli electoratului Aliantei D.A. si programului de guvernare.
"Vom ramane fideli electoratului care ne-a trimis in parlament si vom sustine proiectele cuprinse in programul de guvernare. Ne vom consulta cu partenerii nostri de la PD si ne consideram parte legitima a Aliantei", a spus Flutur. Acesta nu a exclus posibilitatea ca platformistii sa sustina o motiune de cenzura impotriva actualului guvern.
"Depinde cine o va depune si pe ce tema. Vom analiza de la caz la caz", a comentat senatorul PLD.