Jurnalul National : Basescu si-a suit sacii in snowmobile (Autor : Dan Constantin)

Nu l-am mai vazut demult pe presedintele Basescu Traian intr-o stare atat de multumita. In ajunul Craciunului, iesea calare pe snowmobile din resedinta de la Predeal sa dea o tura pe pantele pline de zapada. Protejat de casca ce-i venea fest pe test, cu ochelarii ridicati, parea pregatit pentru o infruntare cu nametii, dar gata si de o partida de scuba. Il urmau Eba si Sida, cu harnasamentul adecvat, plus paznicii de la SPP. Presedintele Basescu Traian nu mai avea nici o grija, s-a oprit in poarta sa dea amabil o declaratie reporterilor gata sa-i soarba orice urma de silaba din care sa construiasca analistii ipoteze despre soarta tarisoarei aflata sub noua guvernare veche.
Declaratia a fost pe masura momentului festiv: toata raspunderea revine guvernului! Pe barba lui Ponta II se prelinge cresterea economica, mos Craciun are sediul in Palatul Victoria sI de acolo o sa vina tot binele! Daca va veni si va putea - si-a ras omul cu protectie de kevlar pe bibilica, transmitandu-ne mesajul incalecat pe-o sa de snowmobile.
In acesti ani, mos Poveste era mai sfatos, ne explica mai pe indelete de ce trebuie sa inghitim austeritatea, il privea parca si pe el truda in gol a premierului Boc in editiile lui fara numar.
Acum presedintele poate sa rasufle linistit, sa inghita sarmaua si carnatul fara noduri: are un acord de convietuire institutionala care nu-l mai obliga sa-si ia in carca grijile guvernului condus de fosta pisico-maimuto-suina.
Presedintele care a devenit un demnitar de persoana a doua, se da linistit pe derdelus, ia panta in piept cu puterea motorului care nu tuseste, si bate drumul peste munte, pe Valea Azugii, pe la Postavarie unde ii va iesi in cale Craiasa Zapezii aflata si ea in concediu. Zana frunzei turistice este mereu aproape, ii sta alaturi sI la bine sa-i aline durerea linistii. Pentru ca stie, draga de ea, ca orice femeie priceputa la barbati cat de greu ii este omului pierdut azi printre nameti sa stea linistit in banca lui stramta de la Cotroceni.
Omul cu cea mai inalta protectie din Romania - avand un scut antiracheta deasupra capului de la americani, o umbrela de vremea rea de la familia politica a PPE, brenduita de doamna Merkel si de un angajament semnat de fostul premier Ponta 1- stie ca poate aluneca fara griji inca doua ierni pe snowmobilele statului. Daca e cuminte si nu-l lasa nervii va sta in functia de presedinte la persoana a doua pana la coada mandatului. Si nici nu mai are multa cumintenie de suportat: iarna asta si sezonul 2013-2014 in care, dupa ultima zapada, isi va da sacii jos din snowmobile.
Revad o fotografie a fostului presedinte Nicolae Ceausescu, alaturi de familie, pe aleea inzapezita a resedintei din Predeal. Erau si ei veseli, dar nu aveau castile de protectie potrivite.