da.zf.ro/dupa-afaceri/travel/O statuie din Romania, pe lista celor mai spectaculoase din lume, alaturi de Statuia Libertatii
Cei de la Business Insider au publicat recent un material cu cele mai spectaculoase statui din lume. Pe lista lor, alaturi de Statuia Libertatii, se afla si o sculptura din Romania, unica in Europa.
Pasionatii de statui gigantice au avut surpriza sa regaseasca pe lista celor mai spectaculoase sculpturi din lume si o piesa din Romania. Cei de la Business Insider au inclus in materialul lor una dintre cele mai spectaculoase creatii de la noi, unica in Europa. Piesa sculptata direct in stanca este doar cu 6 metri mai mica decat Statuia Libertatii din New York.
Este vorba despre Statuia lui Decebal de la Portile de Fier. Sculptura este cea mai inalta sculptura din Europa, de 3 ori mai inalta decat Colosul din Rodos, iar peisajul care o incadreaza este unul de vis. Situata chiar in cea mai spectaculoasa portiune a Dunarii din tot parcursul ei european, Statuia lui Decebal ofera turistilor un peisaj impunator. Aceasta a fost finantata si promovata de istoricul Iosif Constantin Dragan. Lucrarile s-au desfasurat in perioada 1994-2004 si au transformat zona intr-un punct de atractie turistica deosebita pentru cei care aleg sa urmeze traseele turistice locale, in special cele cunoscute de la Cazanele Dunarii.