Laura Ivancioiu a publicat de Facebook un text pe care il puteti citi in continuare, despre pasiunea pentru teatru a scriitoarei Chris Simion-Mercurian.
Fiti atenti ce inseamna pasiunea! Chris Simion-Mercurian, o stiti, scriitoare, regizoare, creatoare de UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice, a vandut casa bunicilor ca sa construiasca un teatru. De 70 de ani nu a mai fost construit in Romania niciun teatru privat. Cat de tare e sa vinzi casa bunicilor nu ca sa iti faci tu una sau sa iti iei o masina sau sa vezi lumea, ci sa cumperi un teren ca sa faci un teatru! Si tot despre Chris: acum 17 ani a dramatizat si a pus in scena un roman de-al lui Pascal Bruckner. Si l-a invitat la premiera. I-a scris de mana o scrisoare si i-a trimis-o in Franta. Doua saptamani mai tarziu primeste raspuns de la Pascal:
- Vin. Cum facem cu transportul, cazarea?
Or, Chris nici nu se gandise la asa ceva, nu era pregatita, nu avea sponsori, asa ca ii scrie:
- Cu biletele de avion cred ca trebuie sa te descurci tu, cu cazarea rezolvam - stai la mine, iar mama gateste foarte bine.
Azi, la anuntul cu noul teatru al lui Chris, Pascal Bruckner era acolo, in sala de la Hanul Gabroveni, si a vorbit atat de frumos de ea, incat mi-au dat lacrimile. Mie mi-e clar: unii oameni sunt facuti sa mute muntii din loc.

Sursa: Facebook