Ovidiu Ioncu-Kempes,Tavi Iepan, Christian Podratzky, Adi Popescu, Florin Cvasa si Matthias Lange privesc acest eveniment ca o intalnire intre prieteni.
Primul album Rezident Ex, Alpha, contine piesele compuse de Tavi Iepan in perioada Cargo. Unele dintre ele sunt deja hituri, altele sunt piese pe care marele public nu le cunoaste. Toate au contribuit, atunci cand au fost compuse, la cristalizarea unui stil important pentru muzica rock din Romania si era firesc ca ele sa reprezinte si pentru Rezident Ex un inceput de drum. De-aici provine si titlul albumului: Alpha, prima litera a vechiului alfabet grecesc, care simbolizeaza si numarul unu. Inceputul.
Pentru ca si-au propus ca acest eveniment sa fie o adevarata sarbatoare, atat pentru ei, cat si pentru fanii lor, membrii grupului Rezident Ex isi doresc ca serile de 1, 3 si 4 mai, la Bucuresti, Timisoara si Arad sa reprezinte ceva mai mult decat un simplu concert, unde vor fi prezentate toate piesele de pe albumul Alpha.
Lansarea a fost gandita ca o intalnire intre prieteni, bucurosi sa se revada dupa o absenta de cateva luni, sa povesteasca, sa-si reaminteasca momentele traite impreuna. Apelul la amintirile comune reprezinta o provocare lansata de David Fracheboud, realizator la postul de televiziune francez Canal Plus. Pasionat de muzica si dornic sa descopere senzatii noi, David a realizat un documentar despre trupa in septembrie 2012, iar Rezident Ex va invita sa-l urmariti impreuna.
Accesul la lansarea albumului Alpha se face pe baza unui CD achizitionat la intrarea in club.

Ovidiu Ioncu-Kempes: Acum, cand Rezident Ex se pregateste pentru lansarea albumului Alpha, inteleg mai bine ca oricand ca nu trebuie sa renunti nicodata la visele tale sau la menirea ta
Mi-am interzis ani la rand sa ma gandesc ca voi mai urca vreodata pe o scena sau ca voi mai participa la inregistrarea unui album. Acum, cand Rezident Ex se pregateste pentru lansarea albumului Alpha, inteleg mai bine ca oricand ca nu trebuie sa renunti niciodata la visele tale sau la menirea ta.
Tavi Iepan: Ne face mare placere sa va invitam la acest "party"
Lansarea albumului Alpha a fost gandita ca o intalnire intre prieteni. Publicul va avea ocazia sa ne cunoasca personal, iar noi ne dorim foarte mult asta, cu atat mai mult cu cat posibilitatea acestor intalniri este redusa. Ne face mare placere sa va invitam la acest "party".
Christian Podratzky: Albumul Alpha are o semnificatie speciala pentru mine
In cariera mea, CD-urile la imprimarea carora am participat ca basist si carora le-am realizat si grafica nu sunt foarte multe. Fac acest lucru doar atunci cand implicarea mea afectiva este foarte puternica. Este unul dintre motivele pentru care albumul Alpha are o semnificatie speciala pentru mine.
Adi Popescu: Alpha este un produs 100% Rezident Ex
Astept cu nerabdare lansarea, pentru ca albumul Alpha este un produs 100% Rezident Ex si verdictul publicului este foarte important pentru noi. Sper sa fie pozitiv. Ar fi cea mai minunata rasplata pentru noptile pierdute la imprimari, mixaje si graphic-design, pentru toate eforturile noastre de a fi, macar prin intermediul acestui album, tot timpul acasa.
Florin Cvasa: Imi doresc ca albumul Alpha sa fie considerat o realizare de referinta pentru rock-ul romanesc
"Prima mea aparitie discografica" a fost albumul Bio, al grupului Neurotica, considerat si astazi, la 15 ani de la lansare, o realizare de referinta pentru rockul romanesc. Imi doresc ca Alpha, albumul de debut al grupului Rezident Ex, sa aiba acelasi destin.
Matthias Lange: Ma bucura reintalnirea cu prietenii din Romania si abia astept sa ciocnim un pahar impreuna
Sunt bucuros ca am participat la realizarea albumului Alpha si ca lansarea lui ma aduce si mai aproape de minunatul public din yara dumneavoastra. Ma bucura reintalnirea cu prietenii din Bucuresti si Timisoara si sunt dornic sa cunosc Aradul, despre care am auzit numai lucruri bune. Abia astept sa stam la discutii si sa ciocnim un pahar impreuna.