Academia Britanica de Film a publicat lista peliculelor nominalizate la editia din acest an a premiilor BAFTA. Marele favorit este filmul SF "Gravity", care a primit 11 nominalizari.
Pelicula "Gravity", in care joaca laureatii Oscar Sandra Bullock și George Clooney, concureaza la categoriile cel mai bun film, cea mai buna actrita, cel mai bun regizor pentru Alfonso Cuaron și efecte vizuale și sonore.
Filmul despre sclavie al regizorului britanic Steve McQueen, "12 Years a Slave", a carui actiune se deruleaza inainte de izbucnirea Razboiului Civil din America, a intrat, de asemenea, in lupta pentru titlul de cel mai bun film, alaturi de peliculele "American Hustle", "Captain Phillips" și "Philomena".
La categoria cel mai bun actor au mai fost nominalizati Chiwetel Ejiofor pentru rolul principal din "12 Years a Slave", Christian Bale pentru "American Hustle", Bruce Dern pentru "Nebraska", Leonardo DiCaprio pentru "The Wolf of Wall Street" și Tom Hanks pentru "Captain Phillips".
Alaturi de Sandra Bullock la categoria rezervata celor mai bune actrite mai concureaza Amy Adams pentru rolul din "American Hustle", Cate Blanchett pentru "Blue Jasmine", Emma Thompson pentru "Saving Mr. Banks" și Judi Dench pentru "Philomena".
Gala premiilor BAFTA, acordate de Academia Britanica de Film, va avea loc la Londra, pe data de 16 februarie.

Sursa : Puterea