Muzica clasica poate fi pe gustul tuturor, atunci cand este oferita cu bucurie in spatii conventionale sau neconventionale, este concluzia pe care o putem desprinde aproape de finalul celei de-a cincea editii a Turneului Pianul Calator. Ca si in anii trecuti Horia Mihail insotit de un pian de concert adevarat va poposi in foisorul din parcul Herastrau pe 16 mai de la ora 17:00 si pe 17 mai de la ora 16:00, unde vor avea loc doua recitaluri in aer liber realizate cu sprijinul ARCUB. Turneul este un proiect Radio Romania.
Dupa parcurgerea unui itinerar ce a cuprins aproape toate zonele istorice ale tarii, dupa ce pianul a fost lasat in folosinta comunitatii locale la Deva, in acest an Horia Mihail a calatorit si la Chisinau, intorcandu-se spre finalul turneului pentru a face aceasta surpriza bucurestenilor.
Copii, parinti si bunici vor petrece o dupa amiaza de neuitat, in care muzica lui Mozart le va insoti plimbarea sau joaca. Cei mai curiosi dintre trecatori vor putea vedea chiar momentul in care pianul calator soseste in parc, este descarcat, montat si acordat. Apoi, Horia Mihail, va sustine cate un recital 100% romantic, cu lucrari de Rachmaninov, Liszt, Schumann si Brahms.
Experienta de anul trecut a fost una exceptionala si de aceea organizatorii impreuna cu ARCUB au decis sa o repete. Sute de bucuresteni s-au oprit din plimbarea lor atrasi de ineditul acestor evenimente si de muzica lui Horia Mihail. Deopotriva pianul si pianistul au devenit vedete, fiecare fiind admirat si rasplatit cu aplauze.
Este foarte interesant sa vezi cum oameni care, de altfel, poate nu au legatura cu muzica clasica se opresc si chiar le face placere ce aud. Sunt bucuros si cred ca pe unii dintre ei ii voi regasi in sala de concert, acesta fiind si scopul unor evenimente ca acestea, in spatii mai putin conventionale”, a declarat Horia Mihail dupa recitalul din parcul Herastrau din anul 2014.
Amanunte pe www.pianulcalator.ro.
Un proiect Radio Romania.