Nicolae Diaconu, ceramist, din Codlea - Brasov, participa intre 1 - 3 aprilie, la targul de produse traditionale si de artizanat organizat de Ministerul Agriculturii la Palatul Parlamentului.
"Am venit cu ceramica figurativa cu temele: Bunica bate toba (inspirata dupa piesa celor de la Zdob si Zdub), Pastoritul la romani, dar si cu o figurina din ceramica intitulata Moromete citeste Le Monde. La Washington l-am facut pe Moromete citind Washington Post", ne-a spus Nicolae Diaconu, ceramist.
Tot la standul sau, gasiti si figurine mici din ceramica, gen souvenir, cu preturi la 20 RON, 30 RON si 35 RON: Pacala si Tandala, Pacala cu femeia lui.
De asemenea, Nicolae Diaconu se poate mandri pe drept cuvant cu lucrarea sa, intitulata "Niste tarani", care are 7 metri lungime, cu 102 personaje.
"Am convins toata lumea ca piesele mele sunt unicat! La standul meu mai gasiti ca figurine din ceramica si oi, la 10 RON (oile mici) si la 20 RON (oile mari).
Preturile sunt negociabile, iar cine cumpara o figurina mare din ceramica primeste una mica in dar", a mai spus Nicolae Diaconu. Acesta este presedintele Asociatiei Creatorilor Populari din Romania.