De Ce News : De ce devin femeile infidele

Femeile, la fel ca și barbatii, manifesta predispozitie la a insela, deși motivele pentru care acestea s-ar arunca intr-o aventura sexuala par a fi mai profunde.
Cinci motive reale stau in spatele aventurilor amoroase ale femeilor aflate in relatii stabile, sustine expertul in psihologie si in terapie relationala Renee Lee, relateaza lyla.ro.

1. Parcurgerea unei tranzitii

Pe parcursul maturizarii unei femei, evenimentele survenite in viata acesteia ii afecteza psihicul, ea devenind tot mai introspectiva, inclusiv perderea unuia dintre parinti sau statutul ei relational adesea oscilant. Desi dezideratul ei a fost intemeierea unei familii, la un moment dat isi va pune clasica intrebare "Incotro ma indrept?", ceea ce o va determina sa-si alunge disconfortul creat de schimbare, dar si de lipsa unui obiectiv pe termen lung sau frica de el printr-o aventura amoroasa, alaturi de un barbat care ii va alunga grijile din prezent.

2. Lipsa aprecierilor

Daca partenerul unei femei nu ii va aprecia calitatile, indiferent de domeniu (profesional, estetic, culinar etc.) o vor face pe aceasta sa caute o legatura emotionala care sa o faca sa simta ca ea, insasi, merita tot ce este mai bun. Unul dintre motive este acela ca, frustrata pentru ca nu se simte apreciata de partener, ea sufera depresii si devine mai receptiva la aventuri amoroase in care amantul, cel putin aparent, o apreciaza mai mult decat partenerul de acasa.

3. Simtamantul ca relatia se sfarseste

Atunci cand relatia "scartaie", femeile simt si, motivate si de frica de singuratate, tind sa caute alternative pentru atenuarea durerii dupa despartire, deseori in bratele unui alt barbat, caz in care infidelitatea ia forma unei masuri de autoprotectie.

4. Cand nu mai rad cu partenerul

Indiferent de complicatiile vietii in cuplu, in momentul in care, ajunsi acasa, partenerii nu mai reusesc sa isi zambeasca si sa se destinda impreuna, fiecare, atat femeie, cat si barbat, va cauta moduri prin care sa scape de grijile de zi cu zi pe care nu le mai poate lasa deoparte cand se pune in pat langa partener, cel mai la indemana fiind o "aventura amoroasa", considera psihologul Renee Lee.

5. Nu se mai simt dorite

Nu doar barbatii simt nevoia sa isi faca viata sexuala mai picanta, ci si femeile. La ele, acest lucru se manifesta mai ales prin nevoia acerba de a se simti dorite, de a se simti atragatoare. Daca partenera nu primeste suficienta atentie, nu se simte dorita, atragatoare, senzuala si femeie in adevaratul sens al cuvantului, cu o viata sexuala mai picanta, ci pur si simplu o masinarie prin care el se descarca ocazional, ea va deveni, de asemenea, mai vulnerabila la atentiile pe care i le va acorda un alt barbat, ceea ce o va impinge la infidelitate