sanatate.bzi.ro informeaza: 3 mituri despre sex care ne impiedica sa gasim dragostea adevarata: cum indepartam oamenii potriviti fara sa ne dam seama
Libertatea sexuala din zilele noastre nu este intotdeauna de ajutor atunci cand speram sa gasim persoana potrivita pentru noi, acel om alaturi de care sa ne simtim minunat nu numai din punct de vedere sexual. Exista o serie de mituri despre sex care se pot dovedi adevarate obstacole in descoperirea iubirii adevarate si in cladirea unei relatii de cuplu.
Un studiu recent a indicat faptul ca 1 din 5 femei nascute in 1969 nu au devenitmame, fata de 1 din 9 in 1942. Dintre cele care nu aveau copii, 80% nu reusisera sa devina mame nu din cauza unor probleme medicale sau pentru ca asta fusese alegerea lor, ci pentru ca nu reusisera sa aiba parte de o relatie stabila si sa descopere barbatul langa care ar fi putut sa intemeieze o familie, potrivit adevarul.ro. Expertii in sexualitate consultati de publicatia Woman's Health au precizat ca, adesea, oamenii din ziua de azi se lovesc de trei mari mituri despre sex atunci cand spera sa-si gaseasca un partener de viata, mituri in care trebuie sa inceteze sa mai creada:

1.Barbatii singuri fac sex cu oricine le pica in plasa

La modul general, femeile au tendinta sa creada sa barbatii care nu sunt implicati intr-o relatie sunt un fel de masini de facut sex, care se gandesc numai la urmatoarea femeie care le va intra in pat. Insa, conform unui studiu facut de renumitul Institut de Cercetare Kinsey, numai 43% din barbati se gandesc la sex de cateva ori intr-o saptamana sau chiar de cateva ori intr-o luna, pentru ca acest lucru sa fie valabil pentru 67% din femei. Un alt studiu a indicat ca numai 50% dintr-un lot de subiecti de sex masculin, cu varste intre 18 si 29 de ani, facusera sex in ultimele 12 luni. De aceea, femeile ar trebui sa astepte o vreme mai indelungata inainte de a face sex cu un barbat, lucru valabil si pentru un barbat, daca vor sa creeze o legatura emotionala speciala cu persoana care le-a atras atentia. Nici barbatilor nu le place sa se grabeasca atunci cand intalnesc o femeie alaturi de care simt ca doresc sa intemeieze o relatie. Conform altor studii, barbatii si femeile care fac sex de la primele intalniri nu reusesc sa formeze o astfel de legatura emotionala profunda cu partenerii.

2. Sexul ocazional te ajuta sa cunosti mai repede un barbat care iti place

Un lucru in care multe femei au tendinta sa creada este ca barbatilor le place sexul atat de mult incat o partida incendiara de sex de la primele intalniri ii va face sa se indragosteasca pe loc. Adevarul este exact invers. De fapt, femeile sunt cele care se simt mai conectate cu un barbat dupa ce au facut sex, in timp ce barbatii devin mai atasati abia dupa ce afla mai multe despre partenera si despre cum o pot face fericita. Cand o femeie are orgasm, hormonii pe care ii produce organismul, mai ales oxitocina, ajuta la formarea unui sentiment de afectiune, care permite dezvoltarea sentimentelor de iubire. Femeile, spre deosebire de barbati, produc mai multa oxitocina. De aceea, femeilor le este greu sa faca sex ocazional fara sa se implice emotional, cum se intampla in cazul barbatilor. In cazul barbatilor, nivelul de dopamina este cel care creste atunci cand fac sex, o substanta care ofera senzatii similare cu cele induse de cocaina, deci creeaza dependenta. Asa se explica si motivul pentru care barbatii dau impresia ca vor mereu sa faca sex: este reactia organismului la dopamina.

3. Cu cat ai mai multi parteneri sexuali, cu atat cresc sansele de a-l descoperi pe cel potrivit

Se spune ca trebuie sa saruti multe broaste pana vei gasi un print, dar in realitate lucrurile nu stau chiar asa. Sansele de a descoperi dragostea adevarata atunci cand avem o multime de relatii de scurta durata sunt mici. Barbatii care fac sex ocazional cel mai des sunt tocmai cei care nu isi doresc o relatie de lunga durata, cel putin nu cu acele femei cu care fac sex din prima seara, apoi dispar. Adesea, barbatii care cauta o relatie serioasa cu o femeie nu se vor simti interesati de o partenera, daca vor simti ca aceasta nu este interesata de asa ceva. Sexologii le recomanda femeilor care vor o relatie de durata sa nu faca sex cu un barbat de la primele intalniri, pentru ca astfel ii transmit ca este mai interesata de aspectul sexual decat de cladirea unei relatii. Barbatul nepotrivit va dori acest lucru, in timp ce barbatul potrivit va cauta pe altcineva.