Mariustuca.ro / Marius Tuca: Sunt hotarat sa fiu din nou in linia intai! (Autor: Cristi Severin )
Marius Tuca a fost obligat de instanta sa plateasca 40.000 de euro daune morale lui Varujan Vosganian pentru articolele publicate de fostul ofiter al Directiei de Informatii Externe, Liviu Turcu, in ziarul Jurnalul National.
O condamnare pentru un delict de opinie, Marius Tuca fiind vanat si executat doar pentru ca este Marius Tuca.
Absurdul situatiei nu se opreste aici, intr-o interventie telefonica in cadrul emisiunii Jocuri de putere, la Realitatea TV, Marius Tuca a declarat ca Varujan Vosganian continua actiunile indreptate impotriva sa, fiind citat in alte trei dosare.
- Mai mult, aceasta nebunie merge mai departe, dupa ce am efectuat plata sumei impuse de instanta, am aflat ca domnul Vosganian a deschis trei noi dosare impotriva mea. Unul pentru ca am efectuat plata cu intarziere, un altul pentru solicitarea unor cheltuieli de judecata, iar despre cel de al treilea o sa aflu mai multe amanunte maine. Ceea ce pot spune cu certitudine este faptul ca sunt vanat in alte trei dosare , a spus Marius Tuca.
- Am platit acesti 40.000 de euro. Le multumesc celor doua judecatoare pentru actul de justitie facut. Nu am spus nimic despre acest proces pana acum, dar de acum inainte voi vorbi despre ceea ce a insemnat acesta. De ce 40.000 de euro? Nimeni nu a platit o suma atat de mare.Eu nu am scris un articol despre domnul Vosganian, este un act arbitrar, impus pentru ca faceam parte dintr-un trust de presa. De ce fix 40.000 de euro? Pentru ca asa s-au aliniat planetele, in jurul acestei sume. Avocatul mi-a povestit ca domnul Vosganian a plans in instanta. Si poetii plang cateodata, a mai declarat Marius Tuca.
- Am crescut mii de jurnalisti, unul singur nu a scris despre faptul ca am fost condamnat sa platesc pentru un delict de opinie. Sunt suparat ca am lucrat cu acesti oameni, care stiu ca intotdeauna am pus mai presus de orice liberatea de exprimare. Am luat-o de la capat, pe cont propriu, si voi lupta pentru ca aceasta meserie sa nu fie scoasa din nomenclator, sa nu ne lasam calcati in picioare de moguli, de oameni care cara sacose cu bani. Sunt hotarat sa fiu din nou in linia intai. Mi-e teama sa nu fiu prea sincer si incerc sa inteleg ce trebuie facut pentru a merge mai departe in presa din Romania, dar cu aceasta frumoasa nebunie suntem obisnuiti si mergem mai departe, a concluzionat Marius Tuca in finalul interventiei sale telefonice la Realitatea TV.
mariustuca.ro se naste ca o nebunie, cu sete de dreptate, de adevar, de omenie, de firesc, de onestitate.
Suntem aici si vom lupta, pentru ca avem, si aveti, nevoie de o lume in care toate cele enumerate mai sus sa creasca si sa se implineasca pentru binele nostru si al copiilor nostri.
Tineti aproape!