istoriiregasite.wordpress.com: Isaac Asimov si femeile
Povesteste Isaac Asimov: "Printr-un noroc, n-am avut niciodata indoieli sau nesigurante in privinta sexului opus. Inca din gradinita, am constatat ca fetitele erau mult mai dragute decat baietasii. Pe atunci, nu m-am intrebat asupra motivelor, ci am acceptat situatia ca atare.
Desigur, odata cu trecerea anilor am aflat mai multe despre natura sexului. Cred ca va inchipuiti ca nu de la parinti. Tatei si mamei nici nu le-ar fi trecut prin cap sa discute asemenea lucruri cu mine (sau, banuiesc eu, desi poate pe nedrept, nici chiar intre ei). Nici eu, insa, nu m-as fi incumetat sa-i abordez cu intrebari asupra subiectului respectiv.
N-am avut la indemana nici surse autorizate de cunoastere. Tot ce am aflat a provenit din cunostintele imperfecte si distorsionate ale altor baieti. As fi putut, desigur, sa invat mai multe despre sex decat mi-au spus baietii si sa-mi testez cunostintele vagi si imperfecte. N-ar fi fost deloc greu sa le pun in practica alaturi de niste fete doritoare. In cel mai fericit caz, as fi putut gasi o tanara experimentata din punct de vedere sexual care ar fi fost incantata sa ma initieze.
Realitatea a fost cu totul alta, si asta nu din cauza ca eu n-as fi dorit. Priveam cu nostalgie dupa fete si deprindeam flirtul in mod mai degraba stangaci, dar nu m-am ales cu nimic. Motivul principal era ca nu aveam timp. Urmam colegiul si lucram in pravalie. In plus, tata decisese sa puna la vanzare si ultima editie a ziarului Daily News, care nu era distribuit la magazine. Prin urmare, in fiecare seara, pe durata adolescentei mele, fara exceptie si indiferent de conditiile meteo, a trebuit sa merg cam un kilometru pana la un centru de distributie, sa astept sosirea camionului cu ziare, sa le iau, sa le platesc si apoi sa le car la magazin. Practic, serile imi erau ocupate si n-as fi putut intretine nici macar o relatie inocenta cu o fata. Mai exact, n-am avut nicio intalnire cu o fata inainte de a implini douazeci de ani!
Situatia a fost amplificata si de faptul ca, intre doisprezece si nouasprezece ani, urmasem liceul Boys, Colegiul Seth Low Junior si Colegiul Columbia, care erau institutii de invatamant exclusiv pentru baieti. Asta insemna ca la scoala ramaneam intr-o singuratate monahala.
Poate ca acest lucru n-a fost chiar atat de rau. Absenta sexului opus a insemnat ca m-am putut concentra asupra invataturii, fara a fi distras de prezente feminine. In plus, datorita faptului ca fusesem promovat inainte de termen in clase superioare, toate colegele mele, fiind cu doi ani mai mari, m-ar fi privit ca pe un copil si mi-ar fi respins cu dispret orice avansuri.
Si totusi, n-a fost in intregime bine. Absenta femeilor a contribuit la deformarea dezvoltarii mele sociale. Totodata, a avut drept efect faptul ca m-am trezit in noaptea nuntii (la varsta de douazeci si doi de ani) flacau, cu o sotie virgina. Asta poate parea minunat pentru moralisti, dar eu cred ca a fost un dezastru.

sursa: Isaac Asimov, Autobiografie, trad: Mihai-Dan Pavelescu, Bucuresti, Teora, 1997