Jurnalul National : Ion Iliescu, dupa ceremonia de incinerare a lui Sergiu Nicolaescu: In pamant nu inseamna neaparat in groapa. Si cel care este ars si ii este imprastiata cenusa, tot in pamant se intoarce

Fostul presedinte Ion Iliescu a fost prezent la ceremonia de incinerare a trupului neinsufletit al regizorului Sergiu Nicolaescu.
"Pentru un om public, un om de arta, cum a fost el, un mare creator, nu este multumire mai mare decat asta, sa stie ca a sustinut o cauza apreciata de cei multi. Pentru ca el a facut filme adresate oamenilor si cea mai buna cinstire a fost acest mod in care oamenii au tinut sa-si ia ramas bun de la el, aratand apreciere pentru ceea ce a facut", a spus Iliescu la finalul ceremoniei de incinerare.
Intrebat ce opinie are in legatura cu incinerarea acestuia, Ion Iliescu a spus "este optiunea fiecaruia sa decida ce face".
"De unde aceasta mentalitate? Chiar si citatul din Sfanta Scriptura, se intoarce in pamant, ce inseamna in pamant? Nu neaparat in groapa. Cand moare pe mare un marinar, il arunca in apa. Tot in pamant se duce. Ca se intoarce in pamant in forma cunoscuta si acolo putrezeste. Sau ca este ars si cenusa ii este imprastiata, este tot intoarcerea in pamant", a mai spus fostul presedinte.