MEDIAFAX INFORMEAZA : Ion Iliescu isi lanseaza cartea "Destinul unui om de stanga. Amintiri"
Volumul "Destinul unui om de stanga. Amintiri", scris de fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu, va fi lansat luni, de la ora 17.00, in aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I" din Bucuresti, in prezenta autorului, care va sustine si o sesiune de autografe.
Volumul, aparut la editura Litera, ofera, pentru prima data de la Revolutie incoace, povestea carierei si a transformarii lui Ion Iliescu, dintr-un tanar sedus de utopia comunista, posesorul unei istorii familiale de lupta dezinteresata pentru idealurile dreptatii sociale, intr-un critic al regimului comunist care, in timpul si dupa Revolutia din 22 decembrie 1989, va conduce drumul Romaniei spre democratie si spre integrarea in structurile euroatlantice, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.
"In carte este redata istoria condensata a vietii de peste opt decenii a unui om de stanga. O viata marcata de evenimente extreme, intr-un secol despre care s-a spus ca a fost unul scurt. Scurt, dar dens si sigur nu banal, si nici linistit. S-au nascut si au murit imperii, ideologii, utopii, visuri si cosmaruri. Cu generatia mea, istoria nu a fost clementa, indiferent de care parte a baricadei ne-am aflat. Cand esti prins in vartej, nu poti sta cu bratele incrucisate, de dragul obiectivitatii. Trebuie sa alegi. Eu am ales sa fiu la stanga, iar citind aceasta carte veti intelege de ce", a declarat Ion Iliescu, despre cartea "Destinul unui om de stanga. Amintiri".
Potrivit comunicatului, volumul este istoria unei dezamagiri personale - cea fata de esecul utopiei comuniste, care a sfarsit intr-o dictatura intunecata -, dar si cea a unei salvari prin punerea in serviciul binelui public. Amintirile lui Ion Iliescu nu sunt un autoelogiu, ci o rememorare senina, menita sa ofere cititorilor marturia unei vieti puse in serviciul societatii, al binelui general, al unor idealuri umaniste, se mai arata in comunicatul citat.