ziaresireviste.ro: Malaele isi face bar in Centrul Vechi, cu banii din "Las Fierbinti"

Horatiu Malaele (61 de ani) e unul dintre cel mai bine platiti actori si regizori din Romania. Doar pentru rolul din serialul "Las Fierbinti", difuzat de PRO TV, primeste 1.500 de euro pe episod. In teatru, actorul nu urca pe scena daca nu este remunerat cu 500 de euro pe reprezentatie. Acum, Malaele vrea sa investeasca o parte din banii castigati de-a lungul anilor intr-un local din Centrul Vechi al Capitalei. Artistul este dispus sa bage in aceasta afacere 200.000 de euro.
In lumea teatrului si a cinematografiei circula o vorba: "Daca sunt artist, asta nu inseamna ca mie nu mi-e foame". Actori ca Al Pacino, Robert De Niro sau Leonardo DiCaprio sunt platiti cu zeci de milioane de euro pentru un film.
Traiesc in lux si, pentru asta, isi rasplatesc admiratorii cu interpretari extraordinare. In Romania, mult timp, lucrurile au stat total opus. Dupa Revolutie, nimeni nu a mai dat doi bani pe actori.
Platiti prost, lasati sa repete in teatre mizerabile, nerespectati si nepromovati, ei au devenit, incet, dar sigur, un fel de saltimbanci in care puteai sa arunci cu un pumn de monede daca te distrau corespunzator.
Au rabdat si au asteptat sa treaca febra suselor ieftine si a grupurilor vulgar-umoristice care umpleau salile si castigau bani multi cu glume deocheate.

6.600 €, regia unui spectacol

Apoi, tara noastra a inceput sa-si respecte valorile. Am inteles ca aplauzele hranesc spiritul, iar autografele nu tin de foame. Primul care a solicitat respectul si remuneratia cuvenite a fost actorul Marcel Iures.
Dupa ce a avut norocul sa ajunga la Hollywood, intors in Romania, a stiut sa ceara sa-i fie recunoscuta valoarea. Si a reusit. Pentru fiecare spectacol "Richard al II-lea" jucat la Teatrul National, primea 500 de euro. Un alt exemplu graitor este Horatiu Malaele. Zeci de filme, mii de spectacole , aplauze furibunde, hohote de ras, spectatori fericiti. Romania si-a dat seama ca merita.
A refuzat sa faca scheciuri ieftine si a asteptat. Devenit o legenda in teatre, jucandu- se piesele sale cu casele inchise, a indraznit sa ceara bani. Si i s-au dat. Pentru regia unui spectacol la Teatrul Nottara sau la Bulandra, primea, cu ceva ani in urma, 2.200 de euro.
Acum, sumele s-au triplat, ajungand la 6.600 de euro regia. Nu a fost uitat nici ca actor. De fiecare data cand apare pe scena, este platit cu aproximativ 600 de euro. Horatiu Malaele are un succes rasunator si in televiziune. Acesta interpreteaza un rol in serialul "Las Fierbinti", difuzat de postul PRO TV.
Le cumpara fructe micutilor din sat
Surse din interior ne-au marturisit ca salariul lui se ridica la 1.500 de euro pe episod! In plus, marele artist este modest si atent cu cei din jur.
"Horatiu Malaele vine in fiecare zi cu mancare de acasa in conditiile in care avem o firma de catering care furnizeaza hrana pentru echipa din 'Las Fierbinti'. Opreste pe marginea drumului si cumpara fructe pentru toata lumea, inclusiv pentru copiii din sat", ne-a dezvaluit sursa noastra. Apropiatii acestuia ne-au mai povestit ca Malaele viseaza sa-si mareasca sursele de castig investind intr-o carciuma.
"Vrea sa-si deschida un local in Centrul Vechi al Capitalei si e dispus sa investeasca 200.000 de euro in aceasta afacere. O parte din bani a strans-o din prestatiile din 'Las Fierbinti', o alta parte din teatru, bani cinstiti, munciti de el", ne-au mai marturisit prietenii actorului.
Detine si o galerie de arta
Actorul mai are o afacere in Centrul Vechi. El este proprietarul unei galerii, "Horatiu", de pe strada Smardan nr. 37. Aici, artistii isi pot expune, contra cost, lucrarile, in special caricaturi. Cei interesati de achizitionarea exponatelor o pot face direct din galerie.
Cat castiga actorii din serial
Foarte multi actori romani s-au orientat catre seriale de televiziune deoarece sunt mult mai bine platiti decat in teatru. Iata cat castiga, cu aproximatie, o parte din distributia serialului "Las Fierbinti":
Horatiu Malaele (Mos Peleus) - 1.500 de euro/episod
Maia Morgenstern (tata Rapidoaica) - 1.500 de euro/episod
Adrian Vancica (Celentano) - 1.300 de euro/episod
Mihai Bobonete (Bobita) - 700 de euro/episod
Costi Dita (Giani) - 700 de euro/ episod
Anca Dumitra (Geanina) - 300 de euro/episod
Satenii nu mai vor sa joace
Chiar daca "Las Fierbinti" are foarte mare priza la public, echipa de productie face fata cu greu filmarilor deoarece nu reuseste sa gaseasca figuratie.
Satenii din localitatea Fierbinti, judetul Ialomita, nu mai vor sa joace fiindca sunt nemultumiti de bani. Acestia primesc 30 de lei pentru ziua de filmare si mancare, mult prea putin, se pare, pentru pretentiile localnicilor.