Trupa Grimus continua seria prezentelor la festivaluri internationale. Dupa ce anul trecut aceasta s-a aflat in line-up-ul unor festivaluri precum Rock for People (Cehia), EXIT (Serbia), Sziget (Ungaria), dar si B’estfest (Romania), in 2013 Grimus confirma prezenta la Waves Vienna (Austria) si Arezzo Wave (Italia).
Grimus, una dintre cele mai bune trupe alternative-rock din Romania ultimilor ani, a atras atentia inca de la debut iar lansarea primului album, Panikon, in 2008, i-a transformat in "revelatia scenei indie" autohtone. Melodiile lor elaborate si sound-ul aparte - o combinatie de piese puternice si ritmuri antrenante - au captat si interesul scenei muzicale din UK astfel ca cel de-al doilea album al trupei, Egretta, a fost produs si mixat in Marea Britanie de Adam Whittaker si masterizat la studio-ul Sterling Sound din New York.
In urma succesului din ultimii ani, Grimus a fost selectata in topul celor mai bune trupe din Europa Centrala si de Est, fiind invitata, la initiativa The European Talent Exchange Program (ETEP), sa cante la festivalul EUROSONIC, cea mai importanta platforma de muzica live din Europa. Ca urmare a prestatiei sustinute de Grimus in cadrul Eurosonic, membrii trupei au fost invitati sa cante la inca doua festivaluri in acest an - Arezzo Wave (Italia), pe 13 iulie si Waves Vienna (Austria), pe 5 octombrie.
De-a lungul anilor, Grimus a lansat piese ca In A Glimpse, In Your Eyes, Started, toate ajungand pe prima pozitie a topurilor alternative din Romania, fiind de asemenea incluse in play-list-urile radiourilor din Serbia, Ungaria sau Polonia. Primul single lansat de pe viitorul album Emergence a fost Priveste-ma, piesa intrand rapid in clasamentele de specialitate. Cel mai recent release Grimus este High, melodia avand premiera la Radio Guerrilla in aceasta saptamana si fiind inclusa, alaturi de Priveste-ma, si pe compilatia B’ESTFEST VOL. 2, impreuna cu piese ale unor artisti precum Nas, Texas, Pendulum, Selah, Sue, Les Elephants Bizarres sau Vama.
Cei care iubesc trupa Grimus vor avea sansa sa o asculte live, de aceasta data in varianta acustica, la B’estfest Summer Camp, pe 6 iulie, incepand cu ora 22, pe scena Jagermeister Rock Arena.