Castigatorul Premiului Oscar pentru rolul sau din Dallas Buyers Club, Matthew McConaughey a revenit de curand pe marile ecrane, intr-o noua interpretare de exceptie, de aceasta data in filmul Goana dupa aur, cu titlul original Gold.
Film de aventuri si politist, Goana dupa aur este regizat de Stephen Gaghan, castigatorul Premiului Oscar pentru Syriana, dupa un scenariu semnat de Gaghan, Patrick Massett si John Zinman, avandu-i in distributie pe Matthew McConaughey, Edgar Ramírez, Bryce Dallas Howard, Corey Stoll, Toby Kebbell, Craig T. Nelson, Stacy Keach si Bruce Greenwood.
Bazata pe fapte adevarate, pelicula pare clasica poveste a visului American, redata ininterpretarea lui Matthew McConaughey, care declara ca rolul din acest film este preferatul sau pana acum: E o combinatie intre The Wolf of Wall Street si The Treasure of the Sierra Madre. Productia este o ecranizare a scandalului din 1933 al societatii Bre-X Minerals Ltd., fondata de David Walsh, cand s-a presupus ca in jungla indoneziana s-a gasit un zacamant masiv de aur. Estimarile filonului au crescut spectaculos in doi ani, actiunile firmei ajungand la preturi record si o capitalizare de 4,4 miliarde de dolari americani, care ar corespunde astazi sumei de 6,5 miliarde. Cand s-a descoperit ca era vorba, de fapt, de acoperirea cu pulbere de aur din partea Statului si ca totul era o frauda, compania a intrat in faliment in 1997.
Desigur, din motive legale si pentru a obtine doza de atractivitate necesara unui film, numele personajelor si detaliile istoriei au fost schimbate.
Kenny Wells, eroul filmului, este un explorator al timpurilor moderne, visator si necinstit, care asteapta cu disperare sa se intoarca roata norocului. Amenintat de faliment, el face echipa cu un geolog, la fel de ghinionist ca si el, pentru a da lovitura, pornind sa caute aur intr-o padure virgina indoneziana.
Din jungla indoneziana pana in inima tehnologizata a Americii, Matthew McConaughey isi urmeaza visul spre bogatie. Daca li s-a parut greu sa gaseasca pretiosul metal, sa il pastreze se dovedeste a fi o misiune si mai dificila dupa multiplele peripluri pe Wall Street.
Filmarile care au inceput in iunie 2015 si s-au realizat in principal la New York City, New Mexico si in Thailanda, iar pelicula a fost lansata in 30 decembrie 2016 in Statele Unite si pe plan mondial in luna ianuarie a acestui an.
Filmul a primit o nominalizare la Golden Globe pentru cel mai bun cantec original.
Nascut in Texas, actorul, producatorul, regizorul si scenaristul american, Matthew McConaughey este unul dintre actorii foarte pretuiti la Hollywood.
Filmul Goana dupa aur este distribuit de Freeman Entertainment.