ELLE: 13 GRESELI DE FRUMUSETE CARE INDEPARTEAZA ORICE BARBAT (Text: Claudia Covatariu)
Asa cum anumite greseli de estetica ale barbatilor ne fac sa o luam la fuga, cum ar fi sprancenele prea pensate, la fel de bine si unele alegeri ale noastre in materie de coafura si machiaj, au acelasi efect asupra sexului opus.
Dupa parerea lor, urmatoarele aspecte ar trebui evitate.

1. CANTITATEA MASIVA DE PARFUM
Daca te dai cu parfum in cantitati excesive, fii sigura ca partenerul tau nu o sa aprecieze aroma, ba din contra, o sa simta ca se sufoca langa tine. Uneori prea mult, chiar daca este de o buna calitate, poate fi un lucru rau. In mod normal nu ar trebui sa nu depasesti trei aplicari daca folosesti apa de parfum si patru, in cazul apei de toalete. Incearca sa te dai cu parfum in zonele in care pulsul se simte mai puternic, cum ar fi zona gatului sau incheieturile mainilor.

2. PRAJITURA DIN FOND DE TEN
Daca iti vopsesti tenul folosind cantitati masive de fond de ten, corector, pudra si blush, toate acestea vor lasa urme pe gulerul tau si al lui, inevitabil. Incearca sa folosesti un fond de ten care nu incarca, sterge excesele de machiaj, aplica corectorul doar in zonele cu probleme. Cel mai important este sa folosesti nuanta potrivita tenului tau, nu incerca sa iti bronzezi fata cu toate aceste produse, diferenta dintre zona fetei si cea a gatului si decolteului te va face sa arati ridicol. In plus ai putea sa intinzi fondul de ten si putin pe gat, pentru a evita efectul de masca.

3. GENELE MULT PREA CONTURATE SI INCARCATE
Intelegem ca iti doresti sa ai genele lungi, dese si arcuite, insa modul in care le aranjezi ar putea trece rapid de la un efect fabulos la unul inspaimantator. Nu aplica mascara in cantitati excesive, genele o sa se lipeasca intre ele si sigur nu iti doresti asta. Evita genele false prea voluminoase. De asemenea, daca ai ales sa porti gene false, nu le aplica atat in partea superioara cat si cea inferioara a ochiului, aplica doar cateva fire in coltul ochiului, pentru a avea o privire sexi.

4. PIELEA USCATA
Probabil ca nu exista nimic mai neplacut decat niste picioare uscate si calcaie aspre. Aplica mereu, dupa ce iesi de la dus, o lotiune de corp hidratanta, astfel o sa iti mentii pielea catifelata si partenerul tau nu o sa poata sta departe de tine.

5. EPILAREA NEGLIJENTA
Firele de par scurte, care raman dupa o epilare pe graba, sunt deranjante atat la vedere cat si la atingere. Este de preferat sa te epilezi seara, pentru ca noaptea picioarele se umfla si dimineata unele fire nu o sa mai fie vizibile si le vei rata. In plus, daca apelezi la lama de ras nu uita sa folosesti de fiecare data o lama noua, in acest fel vei evita eventualele neplaceri provocate de aceasta.

6. DINTII INGALBENITI
Nimeni nu vrea sa se sarute cu o persoana care are dintii ingalbeniti. Pentru un zambet alb si stralucitor, poti folosi un tratament special pentru aceasta problema, cu efecte rapide. Zambetul unei persoane este ca o carte de vizita, asa ca ingrijeste-l.

7. LUCIUL DE BUZE LIPICIOS
Barbatii gasesc buzele lipicioase deloc atractive si prefera sa evite sarutul in acest caz. Macar cand te duci la intalnire, incearca sa eviti acest luciu si sa aplici un balsam hidratant si atat. In general, mai putin inseamna mai mult.

8. NUANTA PORTOCALIE DATA DE AUTOBRONZANT
Un bronz discret este sexy si atragator. Prea mult autobronzant, intr-o nuanta prea inchisa, sigur nu o sa atraga niciun barbat. Este indicat sa aplici autobronzantul cu o nuanta mai inchisa decat tonul tenului tau si, in cazul in care ti-e teama ca poti face vreo greseala, dilueaza-l cu o lotiune hidratantasau incearca o lotiune autobronzanta progresiva.

9. PARUL RIGID
Niciun barbat nu va putea sa se joace cu degetele prin parul tau daca tu il tii prins intr-un coc bine definit sau intr-o coada impletita. Incearca sa alegi niste coafuri mai lejere, cum ar fi niste bucle subtil conturate, o coada de cal sau pur si simplu drept si lasat pe spate. Nu il incarca cu prea multe produse destinate ingrijirii parului.

10. MACHIAJ SMOKEY EYES EXAGERAT
Trecerea de la un machiaj tip smokey eyes decent la unul de speriat este foarte usoara. Nu exagera prea tare cu negrul, barbatii nu sunt incantati de mazgaleala masiva din jurul ochilor cu nuante foarte inchise. Daca doresti sa iti conturezi ochii foarte bine, o poti face cu ajutorul unor linii cu tus.

11. RUJUL IN NUANTE PUTERNICE
Cand vine vorba de nuanta rujului, mereu o sa ti se reproseze de partener ca unul e prea inchis, celalalt prea deschis si tot asa. Cel mai bine este sa apelezi la un ruj intr-o nuanta de roz neutru, astfel eviti si urmele care apar inevitabil dupa un sarut pasional.

12. EXTENSIILE SI ACCESORIILE PENTRU PAR
Barbatilor le place ca noi sa pastram lucrurile cat mai simple. Asa ca ai putea sa iei toate accesoriile alea de par pe care le ai (extensii, pene, agrafe cu modele speciale), sa le strangi pe toate intr-un portfard si sa uiti de ele. Cand iese cu tine in oras, fii sigura ca nu vrea sa mearga la circ sau la zoo si nici nu vrea sa se trezeasca cu vreo extensie de-a ta in mana, cand incearca sa se joace cu parul tau.

13. MANICHIURA NEON, NEAGRA SAU CU MODELE
Daca oja ta este neagra, cu sclipici, straluceste in intuneric sau este o combinatie intre cele enumerate, sigur intimindeaza barbatii. Nuantele pe care acestia le admira sunt eternul rosu si rozul pal.