INAUGURAREA TEATRULUI HORATIU MALAELE, LA FETESTI ! / Jurnalul de Calarasi
Aflam din Jurnalul de Calarasi ca in toamna anului trecut, la Fetesti, orasul de langa podul de pe Dunare, a fost inaugurat un teatru care poarta numele indragitului actor Horatiu Malaele. Spicuim dintr-un amplu reportaj facut de o televiziune locala.
HORATIU MALAELE: CINEVA SA DEA NUMELE TEATRULUI DUPA NUMELE MEU, ESTE O MARE ONOARE PE CARE MI-O FACE VIATA!
Doamnelor, domnisoarelor, domnilor,
Va multumesc pentru aceasta onoare pe care mi-o faceti. Vreau sa va marturisesc ca sunt extrem de emotionat. Eu m-am nascut sasiu, am purtat ochelari toata viata, m-am nascut dislexic, putin balbait, cu rahitism cronic, cu reumatism poliarticular, deci, toate atuurile unui esec plenar! Faptul ca am ajuns ca o localitate frumoasa ca a dumneavoastra, cineva sa dea numele teatrului dupa numele meu, este o mare onoare pe care mi-o face viata. Va multumesc inca odata pentru ca, iata, cu aceasta ocazie nu intru numai in istorie, intru si in geografie! Nu pot a va spune cat ii doresc acestui teatru sa fie implinit, ca ii doresc sa-i gasim spectacole, sa va gasiti timp sa veniti la teatru cum veniti la biserica si veti pleca mult mai fericiti!
ODATA CU INAUGURAREA TEATRULUI S-A LANSAT SI PRIMA EDITIE A NOULUI ZIAR ANCHETA DE FETESTI!
Un ziar de care Fetestiul avea nevoie, un ziar planificat sa apara in luna Octombrie, dar care si-a lansat semnalul cu ocazia acestui eveniment UNIC in istoria orasului Fetesti- o sala de teatru!
HORATIU MALAELE, VAZAND PRIMA EDITIE A ANCHETEI DE FETESTI: PARCA SUNT LA DNA!
Inaugurarea Teatrului Horatiu Malaele, de la Fetesti - un eveniment in adevaratul sens al cuvantului, atat prin participarea majoritatii personalitatilor orasului de la marginea podului peste Dunare, dar si prin prezenta a numeroase personalitati ale lumii artistice care s-au deplasat la Fetesti, pentru a participa la inaugurarea teatrului ce poarta numele marelui actor!
MARIUS GAVRILA A LANSAT CARTEA DESPRE SUCCESUL VIETII SALE!
In lantul de surprize care s-au produs in aceasta seara culturala de exceptie cum nu am mai trait, vreodata, in municipiul Fetesti un punct de interes primordial l-a reprezentat lansarea volumului autobiografic Cheia succesului meu, o carte despre succesul carierei lui Marius Gavrila, un fetestean care face cinste nu doar Fetestiului, ci chiar intregii Romanii! Dovada ca la acest eveniment au fost prezente numeroase personalitati ale showbizz-ului romanesc, impresari, oameni de spectacol, de televiziune. Cartea este insotita si de foarte multe fotografii, amintiri unicat cu mari personalitati alaturi de care Marius Gavrila a evoluat in cariera sa.

UN SPECTACOL EXCEPTIONAL
Acesta a fost cuvantul de ordine pentru toti cei prezenti la spectacole. EXCEPTIONALE! La cele doua spectacole (pentru ca a fost planificat doar unul, dar in urma cererii exceptionale s-a realizat si al doilea spectacol). Secvente din spectacolul lui Horatiu Malaele puteti vedea la Televiziunea 1+1TV si Televiziunea Calarasi1.

PRIMARUL MUNICIPIULUI FETESTI, GHEORGHE CATRINOIU: PRIMA SALA ADEVARATA DE TEATRU, DIN MUNICIPIUL FETESTI!RUINA CENTRALEI PE CARE SE AFLA TEATRUL, ERA UN DEZASTRU!
- Sorin Danciu: Alaturi de noi se afla celalalt vinovat pentru aceasta minune care se intampla la Fetesti! Primarul municipiului Fetesti, domnul Gheorghe Catrinoiu. Omul care a avut curaj, alaturi de Marius Gavrila, sa puna pe roate aceasta minune intr-o centrala termica abandonata. Cum era, domnule primar?
- Gheorghe Catrinoiu: Cum sa fie, asa cum ati spus, centrala termica, nu numai abandonata, dar era dezastruos de daramata! Si mai mult, pentru noi creea o problema de disconfort pentru locatari, pentru cetatenii din zona. De aceea am avut aceasta discutie cu domnul Marius Gavrila, caruia ii multumesc din nou pentru faptul ca a fost receptiv si, iata, astazi ne aflam intr-o sala moderna de teatru, prima sala adevarata de teatru din Fetesti!
Un lucru extraordinar. Si mai mult, un proiect pe care ni-l doream cu totii de foarte mult timp! Era un proiect vechi, un deziderat al autoritatii locale, al oamenilor de cultura din Fetesti si care, iata, azi a devenit realitate si putem sa spunem si noi ca putem gazdui in viitorul apropiat, chiar peste cateva zile, o piesa de teatru adevarata si de ce nu, o stagiune teatrala asa cum exista in marile orase ale Romaniei.

- MARIUS GAVRILA: E o discutie foarte lunga, ce e foarte important este ca mi-am dorit de mic sa am o sala unde sa pot sa fac niste spectacole. N-am avut aceasta ocazie. Mi-am propus, mi-am dat seama de investitie ca este foarte, foarte mare si nu este o joaca. Am trecut cu vederea, am plecat, am organizat spectacole in toata tara, mi-a fost mult mai usor sa ma duc peste tot unde sunt sali de spectacole frumoase cum o aveti si dumneavoastra pe cea de la Calarasi, este o sala foarte, foarte frumoasa! Ducand artisti si actori peste tot, in toate orasele si la mine acasa nu-i aduceam, ma simteam gol pe dinauntru cand intru in oras, trebuie sa fac si la mine ceva, ma pacaleam singur, ziceam lasa c-o sa fac, lasa c-o sa fac!.

DE CE HORATIU MALAELE?
Pe data de 13 decembrie 2013 facand stagiuni la Calarasi si in mai multe orase din Romania si am zis sa incerc si la Fetesti in luna decembrie, sa fac un spectacol de teatru pentru fetesteni. Singura locatie este o sala de sport facuta de Adrian Nastase. I-am spus lui Horatiu:
- Uite, facem la Fetesti!. Nu m-a intrebat niciodata daca e in regula sala, stiind ca il duc doar in teatre bune, in sali de spectacol frumoase. Am pus mana si am amenajat in sala de sport o scena mare, am adus scaune, am impartit-o in jumatate, am capitonat-o cu fel de fel de decoruri, sa fie totul ok. Cand a venit si a vazut sala pe dinafara a zis ca nu sunt sanatos la cap:
- Marius, eu n-am cum sa joc intr-o sala de sport! Tot respectul pentru tine, dar n-am cum sa fac lucrul asta!
Eu, tot civilizat (am o relatie de prietenie, dar pe maestru chiar imi place sa-l respect in adevaratul sens al cuvantului), nu stiam cum sa-l prind de mana, sa-l bag in sala de sport sa vada ca, totusi, am facut un efort, am montat 40 de tone de echipament si am putea sa jucam:
- Maestre, haideti un pic!
El - nu, tot dadea sa se duca spre masina! Si l-am luat de mana si l-am bagat in sala de sport. Cand a vazut, a ramas blocat si a zis:
- Ba, copilule, joc! Pentru ca vad ca ati muncit foarte, foarte mult! Dar sa stii ca nu este ok sa joci teatru in sala de sport!. I-am zis:
- Maestre, chiar stiu lucrul asta, dar sunt oameni aici, in Fetesti, care chiar va iubesc! Am vandut toate biletele! Haideti sa facem un efort!. Ne-am dus in cabina improvizata de noi, a zis:
- Joc, cu o singura conditie! Promite-mi ca o sa faci o sala de spectacole in Fetesti!
- Maestre, stati un pic, nu e chiar asa cum credeti dumneavoastra sa ridicam sala asta, haideti s-o facem impreuna daca tot vreti!.
- Nu! Ti-am zis - joc, cu conditia asta!