Pe 19 martie 2015, ARTUR SILVESTRI (19 martie 1953 - 30 noiembrie 2008) ar fi implinit 62 ani! Daca boala necrutatoare nu i-ar fi curmat firul vietii pamantene atat de brusc si atat de devreme, frangandu-l in plina perioada de maturitate si efervescenta creatoare.
Daca nu s-ar fi consumat, poate, prea mult, prea intens, pentru prea multe teluri, idei, proiecte, persoane, fara sa se menajeze in vreun fel stingandu-se ca o lumanare care si-a ars, prea repede, toata ceara...
Sau poate daca Dumnezeu ar fi avut alte planuri cu el...
Dar Artur Silvestri spunea ca nu moartea este importanta, ci fapta mare”, urma” ce o lasam dupa noi. Iar el a facut Fapte si a lasat Urme. In sufletele si in viata celor care l-au cunoscut iubit, apreciat, ale celor pe care i-a inspirat, i-a mobilizat, i-a ajutat inviata literara si chiar personala; in reviste, in carti, in edituri, in biblioteci in viata si istoria literaturii romane, si nu numai...
Iar cartile lui, cele mai multe editate postum, va asteapta in sute de biblioteci private si publice, dar oriunde sunteți, le puteti citi si descarca de pe noul site www.artursilvestri.ro unde gasiti multe informatii despre viata, activitatea, opera lui, proiectul editorial si comemorativ, etc.
Sa-i citim cartile, sa-l pomenim, sa spunem o rugaciune si sa-i aprindem o lumanare celui care ramane Artur Silvestri, el insusi.