La finalul lunii septembrie, membrii Fonetic Quintet, in parteneriat cu ArCub, au inceput un program de ore de muzica clasica in scolile din sectorul 5. Desi copiii nu sunt considerati a fi cei mai mari fani ai acestui tip de muzica, dupa experienta celor catorva lectii neconventionale derulate, raspunsul pozitiv primit din partea copiilor si a cadrelor didactice a fost covarsitor.
Puteti vedea pe acest link cateva din momentele concertelor derulate in primele scoli incluse in proiect:https://www.youtube.com/watch?v=n9_MgGWDqSM
Proiectul se va derula pana in luna noiembrie si va acoperi 20 de scoli din sectorul 5, scoli in care riscul de abandon scolar este mare. Scopul proiectului este de a promova studierea instrumentelor muzicale la scolile de Stat din Bucuresti, unde aceste lectii sunt oferite gratuit.
Luni, 12 octombrie, de la ora 12:00, la Liceul Teoretic "Stefan Odobleja", str. Strada Dorneasca, nr. 7A, sector 5, Bucuresti, va avea loc urmatoarea lectie de muzica clasica, la care s-a inscris deja un numar de 270 de copii! La acest eveniment accesul presei este deschis si va asteptam. De asemenea, daca aveti copii va asteptam cu mare drag impreuna cu acestia.