Actualitatea de Calarasi: Cladirea fostului cinematograf Victoria va fi preluata de Primaria Calarasi (Autoare: Monica Ghiorghe)
O adevarata bijuterie arhitectonica a orasului de pe malurile Borcei, altadata, cladirea fostului Cinematograf Victoria zace acum in paragina. De curand afost evacuata sala de lectura a Bibliotecii Judetene Alexandru Odobescu, ce functiona in fostul cinema iar societatea RomaniaFilm, institutie ce administreaza cladirea respectiva nu are nicun plan de perspectiva privind utilitatea acesteia. In acest contex, primaria Calarasi a demarat primii pasi pentru preluarea acesteia. Primarul Calarasiului, Daniel Dragulin, a declarat:
- Suntem in discutii avansate cu cei de la RomaniaFilm pentru ca sa luam in administrarea primariei fostul Cinematograf Victoria. Avem Cartea Funciara pentru aceasta cladire pe care dorim sa o transformam intr-un centru cultural al municipiului Calarasi. Astept cu mare nerabdare sa se termine parterul si etajul 1 al noului sediul al Bibliotecii Judetene pentru ca toate volumele depozitate in cladirea fostului cinematograf sa fie mutate. Pe zi ce trece, aceasta constructie se degradeaza continuu. De aceea, dorim sa o preluam si sa depunem un proiect pentru reabilitarea ei. Intotdeauna ne rugam de cei de la Consiliul Judetean sa ne dea sala de spectacole pentru desfasurarea diferitelor activitati culturale pe care le organizam. In cladirea fostului Cinematograf Victoria dorim sa amenajam o sala de spectacole si sa organizim o serie de activitati culturale ale Muzeului Municipal. Intentionam, astfel, sa infiintam o Directie de Cultura a municipiului Calarasi in cadrul careia sa activeze, de ce nu, o trupa de dans si o formatie de estrada.