Victor Ponta : 'Ma simt pregatit sa fiu presedintele romanilor '
Un slogan inspirat: TINETI MINTE 3 CUVINTE: VICTOR PONTA PRESEDINTE.
Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, si-a lansat candidatura la functia de presedinte al Romaniei sambata, pe Arena Nationala, la eveniment participand 70.000 de persoane, din toata tara. Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, ca la varsta de 42 de ani, pe care a implinit-o chiar in acea zi, se simte pregatit sa fie presedintele romanilor.
"Azi la 42 de ani vreau sa va spun ca ma simt pregatit, am curajul, am increderea, credinta, impreuna cu dumneavoastra, ca pot fi presedintele romanilor, ca putem sa facem acea mare schimbare pe care o asteptam. Vreau sa fiu presedintele romanilor care vor sarbatori 100 de ani de la marea unire", a spus Ponta.
El le-a spus participantilor la evenimentul de lansare ca este recunoascator pentru faptul ca social-democratii au avut incredere sa-l aleaga presedinte al partidului la 37 de ani si ca romanii au avut incredere sa fie premier la 39 de ani.
"Vreau spun cat sunt recunoscator pentru ca la 37 de ani ati avut incredere sa ma alegeti in fruntea PSD, partid pe atunci infrant, care isi pierduse speranta. Am fost impreuna, uniti si am castigat toate bataliile. O vom castiga si pe cea din 16 noiembtrie, o batalie pentru Romania", a spus Ponta.
Vreau sa multumesc romanilor care la 39 ani au avut incredere sa fiu cel mai tanar premier din Europa, premierul unei tari distrusa economic si social, fara incredere, fara speranta. Impreuna am imdreptat lucrurile rele, am facut multe lucruri bune, am aratat ca romanii pot sa aiba grija unii de altii, pot sa traiasca in tara lor asa cum isi doresc", a adaugat Ponta.

Ponta: Sunt stranepotul unui roman din Ardeal, nepotul unui preot ce m-a invatat sa cred in Dumnezeu

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, pe Arena Nationala, unde si-a lansat candidatura la Presedintia Romaniei, ca este stranepotul unui roman din Ardeal, care in 1917 a cerut cetatenie si a luptat pentru Marea Unire, precum si nepotul unui preot care l-a invatat sa creada in Dumnezeu.
"Destinul dumneavostra, Dumnezeu, a vrut sa fim azi impreuna si vrea sa fim impreuna in continuare. Sunt un roman ca oricare alt roman, sunt om care isi iubeste tara, sunt mandru de ea, ca pot sa muncesc impreuna cu dumneavostra. Sunt, ca multi dintre dumneavoastra, stranepotul unui roman din Ardeal care in 1917 a cerut cetatenie romana si a luptat alaturi de romani pentru maree unire", a spus Ponta.
El a adaugat ca este, pe de alta parte, nepotul unui preot care l-a invatat ca e important sa crezi in Dumnezeu.
"Sunt nepotul unui preot care m-a invatat ca e important sa crezi in Dumnezeu, al catolicilor, orotodocsilor, al musulmanilor. Cel care crede in Dumnezeu e un om bun, se gandeste cu grita la altii", a mai spus Ponta.
Ponta a mai aratat ca este, de asemenea, copilul unor parinti care au investit tot ce au avut in el si in surorile sale, dar si tatal unor copii pe care isi doreste sa ii vada crescand in Romania, nu peste hotare.
"Sunt de multi ani impreuna cu dumneavostra. Am facut lucruri bune, au avut altii grija sa aflati lucrurile rele. Le stiti pe toate. Am multe de schimbat la mine inainte sa va cer sa schimbati tara. Mi-e teama, asa cum spunea si domnul Oprescu, sa nu va dezamagesc, sa nu va insel increderea", a mai spus Ponta.
Sloganul "Mandri ca suntem romani" a fost reluat, sambata, la evenimentul de lansare a candidaturii premierului Victor Ponta la Presedintie, acesta fiind asociat si cu reprezentari in miniatura ale Coloanei Infinutului, care gardeaza scena.
Una dintre peluzele stadionului a fost acoperita cu patru mari panouri pe care a fost inscriptionat sloganul "Mandri ca suntem romani", dar si "Votam Victor Ponta presedinte". Toate cele patru panouri contineau motive traditionale populare romanesti.