Alina Gorghiu a publicat pe Facebook 10 fotografii in albumul Ziua Nationala impotriva cancerului de san si un text explicativ :
La Vaslui, de Ziua Nationala a luptei impotriva cancerului de san, alaturi de Organizatia Femeilor Liberale, am lansat lampioane roz in semn de solidaritate cu romancele diagnosticate cu cancer de san. Le dorim multa sanatate si vrem sa stie ca forta lor ne inspira.
Tot astazi am facut un pas foarte important, in sprijinul femeilor din Romania de orice varsta: am lansat in dezbatere publica proiectul de Lege a preventiei in sanatate, care prevede introducerea unui program descreening pentru depistarea cancerului de san, finantat de stat. Depistarea timpurie a cancerului de san ar putea reduce mortalitatea cauzata de aceasta boala cu 40%. In Romania, zilnic, 25 de femei primesc acest diagnostic dar, din pacate, prea putine dintre ele descopera cancerul la timp pentru a-l putea invinge.
Daca e posibil ca aceasta boala sa nu mai rapeasca atat de multe vieti, trebuie sa ne luptam pentru asta. Femeile liberale nu vor renunta pana cand Legea preventiei in sanatate va fi adoptata.