Dovadă vie a viziunii sale creatoare şi a nobilelor idealuri pe care le-a însufleţit, tovarăşul Nicolae Ceauşescu revine, după 20 de ani, în oraşul de la malul Dunării. Dacă în urmă cu două decenii onora cetatea de foc a patriei, Combinatul Siderurgic din Galaţi, de această dată va fi în vizită de lucru pe scena Teatrului „Fani Tardini”, cu prilejul aniversării prin muncă a celei de-a XVII-a ediţii a Festivalului Naţional de Comedie din Galaţi. „O zi din viaţa lui Ceauşescu” va fi tovarăş, între 17 şi 26 octombrie, cu alte 15 spectacole, susţinute de trupe din Bucureşti, Tg. Mureş, Botoşani, Craiova, Arad şi Galaţi.
Proaspăt decuplat de la psihoza aviară şi relaxat cu gandul că urmează zece zile de spectacole bune, nu am nici un chef să mă realiniez isteriei colective. Prefer să mă pregătesc să-l revăd pe Fratele cel Mare, omniprezent înainte de ’89. Sunt curios cat a reuşit să evite chiciul şi derizoriul Floriiin Călineescu, fosta vedetă ProTv. După cum sunt curios să văd şi ce reacţie vor avea la „O zi din viaţa lui Ceauşescu” adolescenţii, mult prea mici să aibă amintiri şi reflexe din acea perioadă.
Nu cred că partea a doua a gripei aviare va mai avea intensitatea precedentului val. Resuscitat, subiectul va mai trăi cateva zile, după care va intra în eşalonul secund al ştirilor. Cu condiţia să nu facă nici o victimă umană. Ceea ce nu este deloc imposibil, dacă ne gandim că au fost destule ţări prin care a trecut ucigand doar păsări. In Kazahstan, de exemplu, pe unde a trecut în urmă cu o lună, nu au murit oameni. Ferească Dumnezeu însă de psihoza pe care ar putea să o genereze chiar şi o singură victimă.