Protestul fara precedent al reprezentantilor celor trei mari religii - crestina, iudaica si musulmana - a determinat autoritatile Orasului Sfant Ierusalim sa interzica parada homosexualilor pe strazile orasului lui Hristos, Moise si Mahomed. Indrazneala si trufia celor care l-au uitat pe Dumnezeu pacatuind impotriva firii nu au egal. Pentru prima oara de mult timp incoace, oamenii Domnului au uitat ce ii dezbina, chiar daca Dumnezeii lor au nume diferite, si s-au unit impotriva pacatului. Trimiterea celor care voiau sa pangareasca Locurile Sfinte ale celor trei religii in spatiul privat este poate o masura ce trebuie luata in toate tarile care au un Dumnezeu.
Nimeni nu poate si nu are dreptul sa condamne ceea ce unii socotesc viciu pacatos
sau boala incurabila, dupa altii. Daca vom ajunge sa consideram ca manifestarile acestor semeni ai nostri trebuie transformate in exhibitionism, mutate in strada si in spatii publice, unde tin sa-si etaleze in vazul lumii pacatul, s-ar putea sa gresim fata de copiii nostri, fata de sanatatea generatiilor care vin. Biserica Ortodoxa nu pune la zid pacatosii de acest fel. "Nu pedepsirea pacatosului vrem, ci indreptarea lui", se spune in Indreptarul pentru spovedanie. Trufia de a-si etala goliciunile si gesturile obscene in strada sau in locuri publice, pentru cea mai mare parte a comunitatii nu poate sa atraga decat reactii de adversitate, care pot degenera in violenta.
Faptul ca in paralel cu manifestarile gay de la Ierusalim la Bucuresti a avut loc un miting impotriva discriminarilor sexuale si rasiale ne poate pune pe ganduri, facand supozitia ca miscarile au fost coordonate. Dar ce cauta alaturi de homosexuali rromii este greu de inteles. Pentru ca, din cate se stie, traditionalismul etniei si covarsitoarea credinta in Dumnezeu a membrilor comunitatilor tiganesti sunt bine cunoscute. Asocierea celor doua tipuri de discriminari poate aduce prejudicii ambelor minoritati. S-ar putea spune apoi ca rromii sunt de acord in corpore cu acest gen de pacat, ceea ce in realitate nu este adevarat. Traditiile, credinta, mentalitatile si modul de viata ale minoritatii rrome exclud practicarea acestor obiceiuri impotriva firii. Simpla alaturare la protest a asociatiilor rrome poate aduce o scadere a increderii in liderii etniei.