Logica unei strategii coerente (daca despre logica, strategie sau coerenta mai poate fi vorba in tot balciul si confuzia care guverneaza in aceste zile politica damboviteana!) care sa faca mai toate partidele sa iasa basma curata din fundatura in care le-a aruncat posibila demisie a lui Traian Basescu nu are prea multe directii de dezvoltare. Pentru ca, in afara de PD si PLD (acesta din urma contand insa prea putin, daca nu deloc in aritmetica parlamentara), care tin cu consecventa trena actualului presedinte, toate celelalte partide sunt prinse in valtoarea actiunii de suspendare a lui Traian Basescu. Actiune care, oricum ar intoarce-o, nu poate avea nici macar o umbra de succes!
Si daca de la Romania Mare nu putem cere mai mult decat sa o tina matu-gaia cu trantirea lui Basescu (chiar daca, in caz de reusita, sperantele de marire ale lui Vadim ar urma sa fie trantite de electorat pentru a treia oara), iar de la Partidul Conservator al lui Voiculescu nu putem cere chiar nimic, raman doar doua partide serioase, de la care putem astepta o strategie cat de cat coerenta: PSD si PNL.
Despre PSD putem spune cu certitudine ca nu se poate dezice de hotararea anuntata atat de ferm si de incrancenat pana acum de a duce la capat actiunea de suspendare a presedintelui Basescu. Chiar daca intelege tot mai clar ca aceasta actiune nu poate sa insemne nimic: PSD nu are un contracandidat la Basescu. Si atunci, cum poate iesi PSD basma curata din aceasta incurcatura altfel decat sa faca sa nu-i iasa pasienta la votul din Parlament? Si cine altcineva decat PNL ii poate ajuta pe pese-disti in acest demers? Mai ales ca premierul Tariceanu tine foarte mult la imaginea pe care se straduieste sa o impuna in ultima vreme: aceea de impaciuitorist, de personaj serios, care vrea sa termine odata cu manifestarile politicianiste si sa se ocupe de trebile importante ale tarii.
Iata de ce devine tot mai evident faptul ca singurul scenariu in care toata lumea sa fie multumita este urmatorul: PSD continua cu actiunea de suspendare in Parlament, unde PNL nu va vota "pentru", si astfel lucrurile se limpezesc: PSD a fost constant in actiunea sa si poate primi o bila alba din partea electoratului, iar PNL si presedintele sau, Tariceanu, capata un plus la capitolul imagine, motivandu-si votul impotriva suspendarii printr-o atitudine responsabila fata de viitorul tarii, prin nevoia de liniste si de sanctionare categorica a actiunilor politicianiste. In timp ce Traian Basescu isi poate vedea linistit si inutil de baile de multime! Iar pana in 2008 vom mai vedea.