As incepe acest comentariu cu meciul din Trivale, FC Arges - Universitatea 0-0, partida pe seama careia s-a comentat de luni bune si s-au facut fel de fel de speculatii. Chiar si eu, trebuie sa recunosc, am fost oarecum sceptic. Dar era deja Postul Pastelui, asa ca...
In comentariul subsemnatului de saptamana trecuta am anticipat faptul ca Fane Stoica ne pregateste o surpriza. Si ea s-a petrecut, Universitatea fiind asezata bine pe trei linii, iar Stoica a venit la Pitesti cu intentia sa nu piarda, ba chiar a fortat, spre final, victoria. A, ca in final nu prea a avut cu cine, asta-i un subiect de analiza. Pe langa importanta unui punct, aceasta intalnire a avut pentru Universitatea si alt castig, acela al demontarii ideii de reciprocitate in care si eu am crezut la un moment dat. Craiova si-a aparat insa corect sansele.
Meciul propriu-zis nu a fost foarte spectaculos, miza era apasatoare asupra ambelor echipe, asa ca era normal ca spectacolul sa fie oarecum sacrificat. Oltenii s-au aparat bine, au "construit" destul de bine contraatacurile si chiar au pus probleme defensivei argesene. Ar fi fost excelent daca oltenii ar fi marcat, n-ar fi fost o surpriza, ar fi fost pe merit. FC Arges? Numai cu o floare, veteranul Dorinel Munteanu, nu se poate scapa de retrogradare! Argesenii nu au gasit solutia dezechilibrarii defensivei oltene, Bornescu si ceilalti evoluand atent, retragandu-se in unele momente in mod intentionat. Oricum, chiar daca "neamtul", la aproape 39 de ani, inca mai poate juca bine, gazdelor le-a lipsit totusi mintea limpede, ca sa zic asa.
Vorbind despre restul meciurilor etapei, mai putin Dinamo - Jiul, care s-a jucat aseara, ar fi de subliniat surpriza de la Oradea, Steaua - UTA 0-0, desi "gazdelor" li s-a anulat un gol valabil. Totodata, "interventia" lui Radoi nu se explica, este de acuzat. Am pus ghilimele deoarece numai interventie nu s-a numit acel atac brutal al lui Radoi! Cum spuneam, au fost greseli de arbitraj la acest meci Steaua - UTA, dar n-a fost singurul cu erori.
Etapa cu numarul 20 a cuprins, pe langa cele doua rezultate de egalitate de la Pitesti si Oradea, alte trei nedecise, Poli Iasi - FC National 1-1 (m-am bucurat pentru debutul cu dreptul al prietenului Sorin Cirtu), CFR Cluj - Ceahlaul 1-1 (o surpriza) si Farul - FC Vaslui 1-1. Altfel, in intalnirea de la Bistrita, Gloria - Pandurii 2-0, n-am avut ce sa notez de bine in dreptul oltenilor. Nu stiu ce sa zic, parca n-aveau chef. Probabil ca nu si-au dat seama ca nu joaca cu Minerul Motru, ci cu echipa lui Jean Padureanu.
La Craiova s-a jucat Rapid - Poli Timisoara 2-0, o partida in care banatenii au jucat la fel de slab ca si in amicalul cu Universitatea Craiova. In etapa viitoare, Universitatea are un meci "acasa" in... Capitala, unul cu miza, Rapid fiind o echipa care trage la locul II. Si in acest derbi (da, este un derbi!), Craiova trebuie sa se afirme, sa multumeasca suporterii. Bafta, Universitatea!