V-ati distrat de Revelion? Daca da, atunci e bine. V-ati uitat la televizor in zilele urmatoare, la buletinele de stiri, pentru a vedea cum s-au distrat romanii din alte orase? Daca nu ati vazut, atunci e si mai bine. De ce? Pentru ca v-ati fi enervat cumplit. Doamne, ce distractie a fost in tara! La munte a fost superb, dar nici nu avea cum sa fie altfel, pentru ca a fost un sfarsit de an cu zapada si temperaturi suportabile. Pentru cei mai putin norocosi, care nu au ajuns la munte la cumpana dintre ani, si in oras, acasa, printre prieteni, a fost bine.

Fiecare a petrecut cum a dorit. Sa va spun sincer, anul acesta, fiind unul mai dificil pentru mine, am fost nevoita sa raman acasa, in oras, alaturi de familie si prieteni. Ne-am fi dorit, cu totii, sa iesim in strada la miezul noptii, la fel ca anul trecut, cand am mers pe Faleza pentru a vedea focurile de artificii si spectacolul. Va mai amintiti de Eurorevelion? Lambada...

Spre stupefactia noastra, Galatiul nu a organizat nimic. Am auzit de un foc de artificii, dar... Sincer, domnule primar, toti cei cu care am stat de vorba spun ca nu au stiut de el si, oricum, nimeni nu iese din casa pentru a merge pe malul Dunarii doar pentru un foc de artificii. Mai bine s-au distrat galatenii la ei acasa, iesind in fata blocurilor, pentru a ciocni o cupa de sampanie cu cei dragi sau cu cei pe care nu-i cunosc, dar s-au nimerit sa fie si ei pe acolo. S-au vazut, de la balcoane, si focuri de artificii. Care erau trase tot de oamenii de rand, pentru ca Primaria nu s-a miscat decat asa, de forma. Se mira cineva? Suntem convinsi ca nici anul trecut nu s-ar fi facut nimic, daca nu ar fi fost dispozitie de la Guvern sa se organizeze un Revelion aparte pentru ca trebuia marcata intrarea in marea familie europeana.

Revin totusi si intreb: ati vazut cum s-a petrecut la Bucuresti, Cluj, Timisoara, Sibiu? Asta ca sa dau doar cateva exemple. Galatiul ce are? Sau mai bine zis: ce-i lipseste? Sa ne spuna oficialii nostri de ce Galatiul nu a meritat sa fie si el mentionat intr-un buletin de stiri. E Galatiul un oras sarac? Nici vorba. Si atunci care este explicatia? Am avea noi una, dar iar am fi acuzati ca avem ceva cu actualul primar. De aceea nu mai spunem ca iar ne-a luat-o Braila inainte. Nu mai spunem. Dar se vede.