Daca ar fi ca perioada deschisa de evenimentele din decembrie a€™89 sa poarte un nume, unul ar putea fi, fara indoiala, a€žepoca tupeuluia€œ. De la vladica si pana la opinca, cei care au uitat cu mare repeziciune de cei sapte ani de acasa au avut numai de castigat, indiferent de domeniul in care s-au manifestat.
Un exemplu strigator la Cer este cel al doamnei Rodica Stanoiu, un personaj absolut remarcabil in ceea ce priveste tupeul dus pe cele mai inalte culmi. Daca va ramane vreodata muritoare de foame (ceea ce sigur nu se va intampla), doamna Stanoiu va castiga bani buni daca va da meditatii la capitolul cu pricina. Dupa ce a vandut o casa din Filiasi la un pret exorbitant, profitand, evident, de pozitia sa in Guvernul Nastase, dupa ce si-a tras o pensie nemeritata, la care nu avea dreptul, doamna respectiva etaleaza o aroganta uluitoare. Ultimele sale declaratii, referitoare de legaturile dintre Viorel Hrebenciuc, un alt maestru al folosirii tupeului intru propasirea personala, si presedintele Basescu sunt absolut uluitoare. Cu siguranta, atunci cand se va scrie istoria acestor ani, fostul ministru al Justitiei va ocupa un loc de cinste la capitolul a€žasa nu!a€œ.
Un alt tupeist de marca este domnul Miron Cozma, cel care declara, cu putina vreme in urma, ca se considera o victima a unor nemernici care l-au folosit pentru scopuri politice. Cel numit, dintr-o proasta inspiratie, a€žLuceafarul huileia€œ uita ca, prin actiunile sale violente, ne-a facut de rasul lumii si sfideaza o tara intreaga atunci cand pretinde ca dreptatea este de partea sa.
Ultimul pe lista, cu voia dumneavoastra, este fostul presedinte Ion Iliescu, cetateanul a€žsarac si cinstita€œ, care a reprezentat poate cel mai mare blestem pe care l-a suportat Romania ultimilor ani. Daca raportul de tara pentru intrarea in Uniunea Europeana arata asa cum arata, daca avem probleme grave la numeroase capitole, multe se trag de la actiunile si, mai ales de la declaratiile unuia care s-a crezut, a€žsalvatorul natieia€œ. Un rol prea mare pentru un om, mult prea intepenit in chingile comunismului, care l-a format, si pe care doar un tupeu urias si o lipsa de scrupule iesita din comun l-au propulsat in postura de castigator.