Pentru cetateanul de rind, cel care este chemat din patru in patru ani sa-si aleaga reprezentantii in forurile legislative nationale si locale, scena politica in care valurile create de un presedinte plutitor nu mai dau decit impresia unui penibil national cum n-a mai fost vazut de la Revolutie incoace. Rupindu-te de evenimente pentru citeva zile, revenind apoi in actualitatea cruda a unei tari in pragul integrarii europene si ascultind declaratiile oamenilor politici nu constati decit ca atentia de la problemele adevarate ale unei natiuni este canalizata spre show-ul politic ieftin.

Demisii, demiteri, remanieri, toate acestea de dragul spectacolului politic doar pentru ca politicienii natiunii sa aiba motiv sa apara pe sticla sau in primele pagini ale jurnalelor. Tarani carora nu le este platita munca de pe cimp de peste an, muncitori nemultumiti strigind dupa un salariu decent, pensionari care mai tot anul si l-au petrecut in strada cerind pensii decente si un sfirsit de viata respectat, toate acestea sint trecute in planul secund al discursurilor politicienilor. De ce? Pentru ca pur si simplu sint ocupati cu cearta pentru capatul de os cel mai adevarat, pentru felia de cascaval cea mai fara de gauri.

Asta in timp ce o Europa intreaga sta cu ochii pe noi, ne monitorizeaza orice miscare si ne face semn cu degetul aratator in numeroase momente si pentru numeroase gafe in diverse domenii.

Peste toate acestea se asterne scandalul legat de siguranta nationala, un domeniu in care vigilenta trebuie sa fie la maxim. Iar presedintele n-are altceva de facut decit sa plece din tara pentru o intilnire cu cel mai puternic om al planetei. Dar ce sa-i spuna acestuia? Cum a creat haosul general intr-o tara deloc saraca? Si ce sa-i zica oare Bush jr. decit ca a ajuns unde a ajuns doar pentru ca Axa a functionat? La toate acestea nu trebuie adaugat decit faptul ca penibilul politic generat, cu scopuri mai mult sau mai putin stiute de unii sau altii, a adus Romania la coada multor clasamente facute de europeni. Si oare pina cind vom continua sa ne taiem singuri craca de sub picioare?