Cine nu are batrani, sa-si cumpere! Nimic mai adevarat. In cazul celor din PSD nu se pune insa problema chiar in acest mod. Iliescu, etalonul octogenar al politicii romanesti, a primit un mare sut in fund. Acest sut a fost cu atat mai dureros pentru el cu cat a venit din partea unor mucosi pe care Iliescu ii purtase la rever pana nu de mult. De fapt, vina nu apartine nici lui Nastase si nici lui Geoana. Iliescu este cel care a spus ca se simte ca la patruscinci de ani, asa ca baietii s-au gandit ca nu e nici o mare drama daca trimiti dupa tigari un tinerel politician, fie el si titrat. Acum vedem ca, in fond, Iliescu nu si-a facut decat un fel de reclama prost inspirata. La scurt timp dupa ce si-a rostit discursul de lebada la Consiliul National al PSD, a fost internat in spital cu serioase probleme la inima. Aspectul (nu cred totusi ca a fost ravnit) a adus un plus duetului Nastase-Geoana si a confirmat ca, desi si-a dorit cu ardoare sa fie iar sef omnipotent peste PSD, Iliescu nu mai e in stare sa conduca nici macar un trabant.
Chiar daca au stat ascunsi dupa deget, baietii au pornit un tsunami importiva bunicutei. Cum imaginea lui Iliescu nu mai poate fi asociata cu un zgarie-nori stabil, ci mai degraba cu coliba unchiului Tom, valul a fost devastator.
Probabil ca in baloanele umflate cu creier ale baronilor ce au pus (nu de azi, de ieri) laba pe structura politica mosita de fostul presedinte se zbantuie acum neuronii extazului. Iar asta se intampla pentru ca fapta lor si decizia de a da PSD pe maini dotate cu biceps tanar este sustinuta de subrezimea sanatatii lui Ion Iliescu.
Asa ca, intr-un partid cu un o istorie atat de sumbra, plin cu membri cazuti parca din conductele bolsevismului, incarcat de intrigi si marsavii, daca s-ar fi intamplat altfel ar fi trebuit sa ne punem problema normalitatii.