De mult n-am mai trait o vreme cu intamplari atat de "amestecate", in care, la interval de cateva ore, ce a fost alb devine negru si invers! Viata noastra politica pare a fi intrat intr-o zodie a confuziei, in care nimeni pare sa nu mai inteleaga nimic.
O stire de ultima ora vorbeste despre un studiu care demonstreaza ca niste cobai pusi in situatii confuze, in care li s-a schimbat foarte des lumina cu intunericul si invers sau au fost supusi unor foarte dese schimbari de fus orar, au decedat inainte de vreme. In ce ne priveste, ne aflam de foarte multa vreme in situatia de animalute de laborator, intr-un ciudat studiu despre trecerea de la un comunism autoritar la un capitalism lipsit de scrupule. O perioada in care repe-rele sunt tot mai greu de gasit si in care confuzia pare a pluti peste intreaga noastra societate, care pare a fi din ce in ce mai bolnava, "dosariada" din ultima perioada constituind, fara indoiala, un fenomen pe cat de benefic dorit, pe atat de aiuritor. Admiratorii Monei Musca au fost siliti sa recunoasca faptul ca idolul lor a facut "politie politica", desi se pare ca "Dana" a turnat doar studenti straini, banuiti ca se aflau in Timisoara cu misiuni mai putin "ortodoxe".
Pe de alta parte, un securist "sadea", cum a fost Liviu Turcu, da note de buna purtare unora sau altora, fara a dovedi, cu acte, colaborationismul unor personaje aflate, mai mult sau mai putin, in prim-planul vietii noastre politice. Recentele sale luari de pozitie ridica nenumarate semne de intrebare, care par a avea doar darul de a spori nivelul confuziei in care ne aflam.
Unii cred ca "lista lui Turcu" este doar un soi de praf in ochi menit sa imprastie acuzele aduse lui Dan "Felix" Voiculescu catre tot mai multe persoane. O ipoteza plauzibila, dar care nu este, in totalitate, credibila, avand in vedere ca printre cei vizati se afla si Adrian Nastase, cel asteptat, cu drag, in Partidul Conservator. Nominalizare parca menita sa ne bage si mai tare in ceata, o stare de confuzie care, dupa cum spun specialistii, dauneaza grav sanatatii. Sanatatii unei natiuni prea mult si, adeseori, pe nedrept incercate.