Bani in minus pentru unii, in plus pentru altii. Stres degeaba. Isterie cit cuprinde. De la cel mai mic butic si pina la marile lanturi de magazine sau restaurante, ori bistrouri, se constata o explozie de produse adaptate cu de-a sila pentru Valentine's Day. Ba am inteles ca pina si restaurantele cu specific traditional scot la vinzare sarmale cu mamaliguta tip Valentine's Day, cine stie, poate in forma de inimioara.

Toata aceasta "nebunie de dragoste" are mari sanse ca mai degraba sa-ti stirneasca iritarea decit sa te imbie la iubire, exceptie facind cazul in care esti prima oara indragostit sau tii cu tot dinadinsul sa sarbatoresti Valentine's Day cu tot dichisul ca sa dovedesti cit esti de trendy. O sa spuneti ca Valentine's Day este sarbatorita peste tot si ca pina la urma inca un prilej de petrecere e intotdeauna binevenit.

Prilej de "omagiu" adus iubirii se poate gasi oricind, nu neaparat la comanda comerciala importata de peste Ocean. Evident ca de Valentine's Day mult mai fericiti decit perechile de indragostiti vor fi comerciantii. Pentru ei este cu adevarat sarbatoare. Mai ales atita vreme cit sint originali si stiu sa "impacheteze in folia Valentinului" cam tot ce au de vinzare prin rafturi.

Si, daca meniurile cu sarmale pot fi transformate si condimentate ca sa tina pasul cu Valentinul de peste Ocean, probabil ca aceeasi soarta ar putea avea si traditionalul ciolan cu fasole. Pina la urma tot ce se poate baga pe git sub nobila protectie a fastuoasei asa-zise sarbatori a dragostei este binevenit. Iar daca asa s-ar fi intimplat de Dragobete, si nu de Valentine's Day, aproape ca era normal. Numai ca mai mereu doar o parte dintre comercianti se da peste cap si de sarbatoarea traditionala a dragostei autohtone. Pina la urma, fiind doar sanse de cistig, este posibil ca si de Dragobete sa avem parte de aceeasi tratatie isterica. Si pina la urma oricit de "iubareti" am putea fi catalogati ca popor, exista riscul sa ni se cam aplece de atita "dragoste" la comada. Cel putin unora.

De ce totusi nu ne-om fi limitat sa imprumutam de la americani "sanatosul" obicei al fast-food-urilor si automat le-am luat si toate sarbatorile comerciale, bineinteles ca e acum mai degraba o intrebare retorica. Avem si noi o sarbatoare autohtona a dragostei - Dragobetele, care insa nu isterizeaza in asa hal pe cit o face comercialul Valentine's Day.