1. Traian Basescu - cel mai bun produs al ADN-ului ocult romanesc de dinainte si de dupa 1989. Fioros cand este vesel, nimicitor cand este suparat. Barlogul lui se afla in padurea Cotrocenilor.
2. Ion Iliescu - (re)cunoscut ca "fosila" a comunismului ancestral. Este organismul politic care s-a adaptat cel mai repede conditiilor vitrege ale tavalugului capitalist, dupa ce meteoritul Revolutiei a devastat teritoriul romanesc.
3. Viorel Hrebenciuc - numit in termeni populari si "guzganul rozaliu". Are, in arealul sau, numeroase carari ascunse, motiv pentru care este greu de vanat. Este inzestrat si cu insusirea mangustei, de a dansa cibernetic in fata cobrei, pana o zapaceste si o apuca de gat.
4. Emil Boc - animal politic care se adapteaza fara sa se adapteze. Cu un ADN politic de tip cameleonic, ramane esential si permanent acelasi. Ingaduit in padurea Coptrocenilor, el beneficiaza de ramasitele bogatului vanat al stapanului locului.
5. Adrian Nastase - amator de dulcegarii, din care pricina este adulat cu apelativul "bombonel". Haituit din toate partile, el s-a retras in turnul de fildes al editorialului poetic, de unde arunca sageti otravite.
6. Nicolae Vacaroiu - numele sau este de multe ori caligrafiat "Vodcaroiu", dintr-o abordare etimologica gresita. Imun la atacurile celor mai parsivi virusi, el a rezistat cu succes incercarii colalitiei portocalii de a-l alunga din vizuina Senatului.
7. Catalin Popescu-Tariceanu - stapanul abisurilor guvernarii. Are dusmani pretutindeni, motiv pentru care si-a perfectionat armura si discursurile politice. A adoptat tactica taurului: impunge cu coarnele sau loveste cu copitele.
8. Mona Musca - nici o legatura intre numele sau si specia din care face parte. De aceea nici nu este nominalizata in dictionarele entomologice. Detine insa capacitatea de a zbura din barlogul liberal, cand este alungata. Renumita in popor drept zana bordelurilor oficializate.
9. Adrian Severin - internationalist, omul secolului XX. De meserie, arbitru de curte. Este si detinatorul secretului elaborarii listelor sacre. Stangist, are in sange parlamentarismul, fiind pe cale sa devina cel mai bun parlamentar european. In sanctuar, vizuina sa este greu de gasit si imposibil de cercetat.
10. Vladimir Tismaneanu - independent care se recomanda neangajat politic. Este pe cale sa-si renege obarsia si gata sa redeseneze sisteme apuse. Isi mentine tineretea vesnica prin devorarea istoriei. Arealul sau se afla la capatul lumii.