Sa ajungi sa lupti in tara ta pentru drepturi care-ti sunt garantate de Constitutie mi se pare culmea absurdului. Pensionarii galateni au mers in instanta si, culmea, au pierdut, cerand lucruri de bun-simt. Bietii oameni au cerut dreptul de a trai decent, ba chiar ca parlamentarii si presedintele sa-si respecte juramintul facut la "inscaunare", acela de a respecta cu sfintenie Constitutia.

Mi se pare hilar ca oamenii au ajuns sa traga semnale de alarma in justitie pentru ca aceia pe care i-au ales au uitat sa-si onoreze legamantul pe care l-au facut. Dar si mai absurd este faptul ca tocmai taramul zeitei oarbe, care imparte dreptatea pe acest pamant, nu le-a dat pensionarilor nicio sansa.

Fara avocat, pentru ca nu-si permit unul, batranii au fost pur si simplu aruncati din schema inca de la inceputul luptei cu Parlamentul, Guvernul si presedintele Romaniei. Nu este pentru prima data cand pensionarii ies in strada pentru a trage semnale de alarma asupra mizeriei in care traiesc. Multi dintre ei recunosc faptul ca sunt ajutati de copii lor si, daca acestia nu le-ar mai intinde o mana de ajutor, ar ajunge muritori de foame, cersind cate o bucata de paine trecatorilor.

Interesant este ca nu au reusit sa-i sensibilizeze pe alesii nostri, dimpotriva, au ajuns sa fie priviti ca dusmani ai poporului, ca niste persoane care nu mai produc si, ca urmare, ar trebui sa fie ponderate atunci cand cer ceva. Ba, mai mult, amenintati si besteliti pe fata, batranii ar trebui, din punctul de vedere al unora, sa se limiteze la a respira si a se hrani doar atunci cand le bate postasul la usa.

Au avut marea "indrazneala" sa le arate guvernantilor ca biletele de tratament sunt o gaura neagra in care intra niste bani, acestea ajungand in buzunarele unor baieti destepti. Nimeni nu i-a luat in seama. Nici ministrul Muncii, nici presedintele Casei Nationale de Pensii nu au catadicsit sa arunce o privire asupra dovezilor prezentate, i-au trimis spre alte birouri, unde functionarii nici macar nu-i mai privesc, luand, parca, exemplul mai marilor lor.

Ei nu inteleg si nu vor sa accepte in ruptul capului punctul de vedere al unor guvernanti care-si doresc foarte mult ca batranii sa lase galagia si sa nu se mai bage acolo unde nu le fierbe oala.