Mare drama, mare, in sinul celei dintii familii a tarii. Fiica mai mica a presedintelui Basescu a pus ochii pe nimeni altul decit pe Andrei, fiul celui mai mare "dusman de clasa" al cirmaciului de la Cotroceni, Viorel Hrebenciuc. Probabil ca, atenta la cele patite de sora mai mare si la mariajul esuat al acesteia cu Bodo de la Proconsul, Elena s-a gindit sa incerce o alta categorie, mai statornica si mai de viitor decit cea a cintaretilor.

Dragostea dintre modernii Capuleti si Montague are insa toate sansele sa piara din fasa, mai rapid chiar decit cea a protagonistilor povestii originale, pentru ca pe malul Dimbovitei - si mai ales intre doua tabere politice antagonice - orice pact de acest soi este mai rupt de realitate chiar si decit alianta liberalilor cu democratii.

Evident, cum traim intr-o democratie, fie ea si originala, parintii celor doua odrasle neascultatoare nu vor mai recurge la gesturi extreme de genul duelurilor, ci se vor multumi sa-si struneasca exponentii tinerei generatii prin metode mai pasnice de genul "Daca nu te potolesti, nu mai vezi un ban de la mine luna asta" sau "Sa nu te prind cu plodul lui Viorel (sau, dupa caz, Traian), ca nu mai calci la mine in casa".

Tot pentru ca traim in minunatul secol XXI, nici Elena si nici Andrei nu vor purcede, ca ultima dovada a iubirii lor interzise, la ciocnit cupe cu otrava, ci vor suspina citeva zile, vor mai schimba 10-20 de SMS-uri pe la spatele parintilor, apoi se vor resemna si-si vor cauta iubirea adevarata si binecuvintata de familii in alta parte. In fond, cum sa nu-ti asculti parintii si cum sa nu le dai dreptate cind vezi cu cita ardoare schimba capii familiilor impricinate politeturi de o gingasie fara seaman, gen "sobolan rozaliu" sau "individ cu creierul distrus de alcool"...

Shakespeare ar fi avut ce invata daca ar fi trait pe malul Dimbovitei, cu vreo 500 de ani mai tirziu. Povestea Elenei si a lui Andrei, variantele moderne ale Julietei si a lui Romeo, l-ar fi facut pe Marele Will sa renunte la scrierea unei drame romantice si sa incerce, in schimb, un thriller politic de tipul celor scrise de John Grisham.