Cine a trãdat o datã trãdeazã ºi a doua oarã. Dar partidul de buzunar al lui Voiculescu, carmuit la Galaþi de Eugen Durbacã, trãdeazã ºi a treia oarã ºi a patra oarã... Trãdeazã de atatea ori, încat îi este ºi ruºine sã mai recunoascã. Spre exemplu, atunci cand PSD se afla pe val, dar se apropia vertiginos de alegeri, PC anunþa cã iese de la guvernare ºi trecea de partea PNL-PD. La alegeri însã s-a aºezat din nou sub umbrela PSD ºi dupã ce ploia a trecut iar soarele a început sã strãluceascã, PC a scos iar capul de sub umbrelã ºi a „întins-o“ fãrã multe explicaþii. Acum, în relaþia dintre Partidul Cuc ºi Alianþã apar din nou tensiuni. Aºa cã mica filialã, condusã de Durbacã (el însuºi un traseist de frunte al politicii - a schimbat în ultimii ani partidele precum ºosetele) s-a „pitit“ din nou sub umbreluþa albastrã. Deºi nu se zãreºte deocamdatã nici un nor pe cer, care sã vesteascã a ploaie.
Cu toate acestea, Partidul-Voiculescu ºtie mereu sã îºi joace cartea ºi chiar dacã electoratul nu îl voteazã, el tot ajunge sã ne conducã pe toþi. Graþie unor oameni care stau în spatele lui, ce dispun de un suport financiar impresionant, PC s-a „gudurat“ anul trecut pe langã PSD ºi a reuºit sã-ºi infiltreze pe listele comune ale candidaþilor, ºi ulterior în Parlament, numeroºi pioni, unii fiind gata oricand sã rãspundã la ordinele stãpanilor.
Intrebarea cea mai „impertinentã“ este ce va face PC la alegerile din 2008? Pentru cã sondajele aratã cã acest partid nu are ºanse mari de a ajunge din nou în Parlament, dacã va candida pe cont propriu. Aºadar va trebui sã formeze cumva o alianþã. PD nu îl înghite însã nici cu sare ºi nici cu oþet, iar dacã Alianþa PNL-PD va rãmane unitã, nici PNL nu îl va invita în cãsuþã, atunci cand începe viscolul. Ei ºi ce va face PC? Se va întoarce la mama pãrãsitã din PSD? Este probabil ca micul-mare partid sã facã din nou cale întoarsã, pentru cã PSD ar putea avea mare nevoie de el dacã sondajele vor arãta cã pe capul unor politicieni ca Voiculescu ºi Durbacã stã o recompensã de minimum 2-3% din electorat.