Daca batrinul Caragiale ar trai in zilele noastre si, mai mult decit atit, ar participa la sedintele Consiliului Judetului si Consiliului Local ar avea multe de scris. Atit de multe, incit posteritatea l-ar incorona fara nici un fel de opunere drept cel mai mare roman. Saptamina aceasta ne-a fost dat sa asistam la doua sedinte de consiliu, prima, cea a consilierilor judeteni, intrecind orice asteptari in materie de ilaritate. Disputele verbale, desi obstructionate de proasta calitate a aparaturii de sonorizare a Consiliului Judetului, au stirnit risul in rindul celor prezenti la sedinta, fie ei consilieri, membri ai aparatului CJ sau jurnalisti.

Disputele verbale dintre presedintele CJ, Eugen Durbaca, si consilieri, dar si cele dintre reprezentantii partidelor politice in CJ, au stirnit hohote de ris in Sala Mare a Prefecturii, devenita astfel scena Festivalului de Comedie din administratia publica locala. David Craiu a fost cel care, ca mai intotdeauna, a dat tonul acestor replici, el atragindu-si raspunsuri pe masura din partea opozantilor sai.

Dar, pe linga aceste schimburi de replici, unele chiar din categoria vorbelor de duh, a aparut o disputa intre doua reprezentante ale sexului frumos, consiliera liberala Tania Bogdan, sefa Invatamintului din judetul Galati, si directorul Directiei ce se ocupa de protectia copiilor si a persoanelor aflate in dificultate, Marinela Dobrea. Cele doua doamne au fost pe punctul de a se lepada de hainele de doamne si a se lua la harta mai ceva ca pe ulita satului. Motivul: o cantina a CJ aflata in administrarea directiei conservatoare respective in care lucreaza persoane angajate la inspectoratul liberal. Miza: contractele de achizitie pentru alimentele din care se prepara hrana celor de la Scoala “Constantin Pufan”. Si uite-asa, incet-incet, cele doua doamne au avut nevoie de citeva minute de a intra in polemica si de alte citeva minute, chipurile de consultari, pentru a se linisti. Problema transata in stilul propriu al presedintelui CJ a dus la neacceptarea propunerilor liberalei ramase si de aceasta data in postura infrintei, la fel ca si dupa gafa cu propunerea pentru reprezentantul in AGA la societatea Drumuri si Poduri, propunere facuta fara acceptul conducerii liberale, gafa pentru care a fost nevoita sa faca ceva penitente.

La Consiliul Local alesii s-au distrat cu impartirea consiliilor de administratie ale liceelor din municipiu, impartire facuta atit de bine, incit Seminarul a ramas pe dinafara. Poate din cauza pacatelor pe care alesii municipali le au.

Si uite-asa se distreaza alesii nostri in fiecare sedinta de consiliu, fie el local sau judetean, pe banii contribuabililor. Penibilul din unele momente este greu de descris, iar risul pe banii publici este prea costisitor in unele cazuri.