Joi a fost “impuscat” directorul societatii Apa Canal, Ion Stefan. La ultima sedinta a Consiliului Local, conservatorii si pesedistii au pus mina de la mina pentru a stringe voturile necesare demiterii lui Ion Stefan. In acest fel Eugen Durbaca si-a pastrat relatia de prietenie pe care a inceput-o in urma cu ceva vreme cu primarul Dumitru Nicolae. Nu se mai indoieste nimeni ca sacrificarea conservatorului de la Apa Canal are puternice conotatii politice si chiar comerciale.

Scena petrecuta la sedinta de joi a consiliului local nu a avut nimic original. Ca de fiecare data in astfel de situatii, negocierile de culise au mers perfect, toata lumea a ridicat mina pentru demitere, iar „impuscatul” a protestat si i-a numit tradatori pe colegii sai de partid. Dupa finalizarea sedintei de consiliu, Ion Stefan si-a continuat tirul acuzatiilor, iar liderii partidelor din consiliul local au parut multumiti de rezultatul muncii lor.

Sint convins insa ca spectacolul inceput in aceasta saptamina nu se va termina atit de repede pe cit isi imagineaza unii. Cind spun asta ma bazez pe o situatie ce s-a petrecut imediat dupa ce coalitia PNL-PD-PC s-a instalat la Galati. Consilierii din “marea coalitie” au decis ca toti directorii de la societatile din subordinea municipalitatii trebuie inlocuti cu oameni de incredere.

Planul a mers perfect pina la usa Ecosalului. Directorului societatii de salubrizare, Ion Ionescu, si-a cistigat in instanta dreptul de a conduce Ecosal. Asta pentru ca directorul sustinut de Partidul Social Democrat isi indeplinise criteriile de performanta impuse de municipalitate.

Sint convins ca, cel putin pe hirtie, societatea condusa de Ion Stefan e pe plus, iar criteriile de performanta au fost indeplinite. Si daca Ion Stefan a avut curajul sa intre in greva foamei pentru un credit, sint convins ca pecistul va folosi si alte arme impotriva celor care l-au executat intr-o saptamina sfinta.

Ion Stefan isi pregateste armele pentru a se lupta cu toata lumea. Conservatorul este dispus sa lupte chiar si cu Eugen Durbaca, cel care nu l-a ajutat atunci cind a avut mai multa nevoie de el. Indiferent de ce se va intimpla in acest sens, iubitorii de spectacol politic pot sta linistiti pentru ca vor avea ce consuma.