Partidul Democrat se face si el cu sediu in centru, la Trezorerie, linga garajul cu vila al viceprimarului Gheorghita. Pe linga faptul ca la alegerile dinainte de a se uni cu PNL, democratii au obtinut ceva prin jurul a 5% ca rezultate, s-au mai unit intre timp si cu PUNR daca tin eu bine minte, care avea sediu dar a renuntat la el.
Sediul nu este inca liber de sarcini evident, dar o sa se mute Trezoreria mai repede, ca sa nu ramina PD-ul in drum. Logic ca nu e ceva normal aici, cum se cocoata toti in buricul tirgului, dar asa este obiceiul. Si PSD a miscat Starea Civila in intersectie ca sa isi ia sediu la kilometrul zero.
A aparut si legea cum ca sediile partidelor pot fi cumparate la pret de garsoniere din Vietnam. Aici toti politicienii, din toate partidele, au fost de acord, asa trebuie, sa cumperi foarte ieftin cladiri in centrul orasului, pentru ca esti politician. Asa ca asta va fi si soarta Trezoreriei, va ajunge la PD, care va plati pentru cladire pretul unei masini second hand un pic mai veche.
Nu cred ca este loc din lume, la lumea civilizata ma refer unde politicienii sa isi fi votat atitea facilitati ca in Romania. Spunea cineva ca in Romania este democratie pina ce ajunge cineva sa cistige alegerile si dupa aia incepe altceva, o alergatura dupa ajutoare, foloase, parale, slujbe bine platite si altele asemenea.
Era normal probabil ca dupa 1989, partidele politice sa primeasca gratuit sedii. Desi eu zic ca s-a urmarit prin asta plus prevederile ca poti face un partid daca aduni membri cam citi oameni vin la o nunta sa apara o puzderie de partidulete de care nu aude nimeni nimic decit inaintea alegerilor. Lucru care s-a si intimplat dealtfel, spre marea bucurie a lui Iliescu et comp.
Dar acum lucrurile s-au schimbat. Sa stea partidele in chirie la stat, sa isi cumpere sedii bengoase daca vor, orice, pe banii lor, nu pe banii altora. Adica daca eu imi fac un partid ma duc dupa aia la primarul Flutur si il bat la cap pina imi da sediu. De ce sa nu primeasca sediu moca toate ziarele de exemplu, ca informeaza populatia sau toate brutariile, ca dau piine la oameni. Sigur vor sari altii ca cei dinainte au fost favorizati, ca ei au degeaba, noi de ce nu, dar asa unde ajungem, tot cum apare cite un partid, dispare cite o cladire din centru?
Dar asta cu sediile de partid cumparate pe nimic e una din legile care nu se va schimba vreodata, indiferent ce partid vine la putere. Ca si salariile parlamentarilor, ca si multe altele in care toti activistii politici sint de acord.