Romania e pe val. Pe al şaselea val de inundaţii. Oricat de multe s-ar spune despre nenorocirile care au înecat anul acesta Romania, s-ar spune prea puţine. Oricat de puţin s-ar spune despre puhoaiele care nu ne-au mai dat pace, s-ar spune prea multe.
55 de ore de ploi torenţiale au timis sub ape, pentru a şasea oară în nouă luni de zile, localitatea Miceşti, din judeţul Argeş. Peste două sute de case au rămas izolate pentru că autorităţile locale s-au declarat pentru a şasea oară depăşite de situaţie. Pe coliva situaţiei nu s-a aşternut bombana, ci crucea, un om murind în Argeş din cauza nundaţiilor.
Şapte judeţe sunt deja afectate, nouă intrand în stare de alertă. Intemperiile nu au cruţat de această dată nici Bucureştiul, care îmbrăcase straie de sărbătoare. Cei 546 de ani de atestare a oraşului nu au mai fost celebraţi, devenind derizorie intenţia autorităţilor de-a plimba jurnaliştii cu tramvaiul de epocă în capitala în care mai natural se mişcă barca. In timp ce Micul Paris se transforma în Marea Veneţie, Mioara Mantale susţine că totul este sub control. Cum ar trebui să arate pentru a nu fi sub control?
Electoratul se îneacă iar aleşii se întreabă în continuare cate camere să aibă parlamentul. Electoratul se îneacă iar aleşii au grija schimbării preşedinţilor camerelor, lăsand peste o sută de legi referitoare la aderarea europeană a Romaniei să aştepte în sertare.
La cat de prost generează PNL-PD criza apelor, nu e de mirare că înfloreşte regretul după trandafirii pesedişti. „Fulgerul nu loveşte de două ori în acelaşi loc. Nu apele“, le transmite autorităţilor Isabela Ţigănucă. Cine este Isabela Ţigănucă? O tanără care nu a părăsit Romania. Incă...