Jiul - Universitatea 1-2. Sambata, la Petrosani, oltenii s-au impus in fata "minerilor" aproape la toate capitolele. Universitatea a dominat jocul, iar incercarile timide ale gazdelor au fost "rapuse" de o defensiva olteneasca solida si un joc de contraatac foarte bun. In ciuda terenului foarte greu, a fost totusi un joc agreabil, cu multe faze la ambele porti. Chiar daca "minerii" au creat o mare inghesuiala in fata buturilor lui Bornescu prin multe centrari inalte, totul a fost barat, ca sa spun asa, de elevii lui Fane, veniti in Vale sa-si vanda scump pielea. In acelasi timp, oltenii au ajuns destul de usor in apropierea careului Jiului printr-un joc pragmatic, adica de recuperare colectiva, urmata de declansarea unor contraatacuri destul de devastatoare. La capatul a doua asemenea contraatacuri, Universitatea a marcat doua "boabe", ambele de aplaudat! Golul lui Velcovici, 0-1, primul al lui in Liga I, a fost de exceptie: centrare inapoi si reluare din prima, cu siretul, Velcovici trimitand in coltul lung al portii. A urmat superbul gol al lui Pirvu, un lob peste portarul Multescu, iesit dintre buturi, 0-2. Replica Jiului s-a concretizat apoi printr-un gol, prea putin pentru ca olteanul nostru, Mitica Marcu, sa mai spere la salvare... Pentru Universitatea urmeaza doua meciuri acasa, cu Poli Timisoara si Farul, apoi unul in deplasare (cu UTA), acestea fiind ultimele ale turului. Tinand cont de forma buna demonstrata de olteni in ultimele sase meciuri oficiale, cred ca Universitatea are mari sanse de a termina turul campionatului in partea superioara a clasamentului. Asadar, oltenii vor intra in Postul Nasterii Domnului curati si plini de sperante pentru un Craciun linistit, dar pana la Craciun mai jucam doua meciuri aprige din retur, cu FC Vaslui (d) si Steaua (a).
Pandurii - UTA 0-2. "Pandurii" au invatat sa joace foarte bine acasa, iar meciul castigat in fata "Fiarei" este un exemplu elocvent. Aradenii au venit in orasul lui Brancusi deschisi, adica nu s-au inchis la joc si astfel a iesit un meci de fotbal care a placut. Intalnirea ar fi putut incepe cu 0-1, dar la un moment dat, spre final, ar fi putut fi chiar 4-0. Una peste alta, Pandurii se afla pe locul 8! Si cand te gandesti ca oltenii lui "Geana" erau considerati printre candidatii la retrogradare.
CFR Cluj - Dinamo 2-1. In sfarsit, prima infrangere a liderului, iar ea s-a petrecut in provincie, la Cluj, echipa antrenata acum de italianul Bergodi. Elevii sai au fost supermotivati, asa cum eram noi (Universitatea), pe vremuri, cand jucam cu Dinamo. Ardelenii au facut un joc de exceptie. Cum insa Dinamo a avut pana la acest meci un parcurs fara nici o infrangere, situatia lor nu s-a schimat cu nimic, "cainii rosii" conducand detasat in campionat, cu 11 puncte fata de Steaua. Iar Steaua a (cam) dezamagit, reusind doar 0-0 in fata unei echipe Ceahlaul cu antrenor interimar un preparator fizic, Vasile Silaghi. Dupa un meci destul de bun de Champions League pe "Santiago Bernabeu", stelistii lui Olaroiu n-au putut trece sub Pietricica de echipa lui "Pinalti". Asta-i fotbalul...