Directoriada declansata de puterea portocalie cunoaste o noua etapa. Dupa ce s-au tot muncit o jumatate de iarna sa scape de sefii PSD-isti de institutii, liberalii, democratii si umanistii au realizat ca plecarea social-democratilor nu e de ajuns ca sa preia conducerea de la "deconcentrate ". Oamenii care trebuia sa le ia locul nu erau functionari publici, ori fara statutul asta nu puteau fi sefi. Pentru netezirea drumului Guvernul a incercat peste noapte sa scoata posturile mult dorite si visate, pentru care aliantistii au batut judetul in campania electorala ca sa ne convinga sa ii votam, din categoria functiilor publice si sa le introduca in cea a managerilor. "Am ajuns de risul lumii. Pleaca un PSD-ist de la Sanatate si noi dam avizul tot pentru un PSD-ist ca omul pe care il avem noi nu e functionar public ", mi se confesa marcat de evenimente unul dintre liderii Aliantei. Barbatii rigurosi de la Comisia Europeana au aflat ce vor sa faca nou venitii la putere si i-au linistit. Asa ca oamenii s-au pus pe cautat solutii mai ieftine. Si s-a ajuns astfel la una tipic romaneasca. Se face un concurs, participa cine vrea, dar cistiga cine trebuie. In aceesi zi protejatii noii puteri devin si functionari publici si directori si specialisti in respectivul domeniu si capabili sa conduca o institutie. Ca n-au lucrat in viata lor in unitatea respectiva deja nu mai conteaza.
Suparator nu este atit faptul ca noua putere isi baga oamenii in posturile de conducere, cit mai ales ca incearca sa ne convinga ca exista chiar o competitie. In opinia lor nu ne opreste nimeni sa participam la concurs. Adica e un fel de Olimpiada, numai ca medalia de aur e deja data, iar locul doi nu mai inseamna ceva.
Intr-o buna masura chestia e de inteles, vor sa conduca judetul cu oamenii lor, numai ca din impunerea noilor sefi au facut un scop in sine. Saptamini la rind dupa ce au preluat puterea s-au plins si oficial si neoficial ca PSD-istii nu isi dau demisia. In schimb, n-am vazut lacrima de liberal sau democrat varsata pentru ca mii si mii de agricultori botosaneni nu mai primesc subventie, ca se scumpeste curentul sau gazul sau ca nu isi pot pune in aplicare nu stiu ce promisiune electorala.
Miile de sateni si votanti sint insa si ei asemeni participantilor fara aviz de la concursuri. Adica sint simpli participanti la Olimpiada. Dintre cei care doar pierd. Cistogatorii sint imbracati in portocaliu.