Vanghelizarea PSD, cum extrem de sugestiv s-a exprimat un confrate, i-a speriat rau de tot pe liderii de la centru, dar si pe toti pesedistii care inca mai cred ca partidul lor are staif. Liderul social-democratilor da primul semnalul ca situatia nu poate fi acceptata, chiar daca nominalizarea lui Marian Vanghelie drept candidat la alegerile pentru fotoliul de primar general al Capitalei s-ar fi facut in mod democratic. Tonul bland pe care l-a folosit Adrian Nastase cand a anuntat ca va propune Delegatiei Permanente a PSD sa analizeze candidatura lui Vanghelie arata grija acestuia de a nu-l jigni pe Vanghelie, dar si de a nu-l supara pe liderul PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu.
Gurile rele sustin ca la nominalizarea lui Vanghelie s-a tinut seama de faptul ca acesta isi poate finanta singur campania electorala. PSD Bucuresti s-ar afla deci intr-o jena financiara de vreme ce n-a putut propulsa un candidat sarac. Semn ca vremurile cand partidul era la putere erau deosebit de prospere pentru toata lumea, inclusiv pentru o organizatie locala. Banii, cu alte cuvinte, fac totul in politica. Mai ales cand prezenta lor este dublata de marile ambitii ale celui care ii are. Orice se poate spune despre Vanghelie, numai ca-i lipseste ambitia nu. Plecat de la talpa tarii, omul se vede deja presedinte al Romaniei, potrivit traditiei de aiurea, incetatenita acum si la noi de Basescu, ca Primaria Capitalei este trambulina pentru Cotroceni.
Nastase il perie putin pe Vanghelie si spune despre el ca este un bun administrator al treburilor obstii. Pe de alta parte, pe profesorul universitar Nastase il “sparie rau gandul“ ca acesta ar putea castiga alegerile din Capitala si, in viitor, pe cele prezidentiale. Logica liderului PSD ne face sa credem ca situatia e albastra de tot in fostul partid de guvernamant. Este clar ca, daca Vanghelie ar fi fost propus doar pe post de “iepuras“, cum s-a vehiculat, atunci un astfel de discurs filozofic al lui Nastase nu ar fi avut nici un rost.
Vanghelie este din nou intr-o mare dilema. El a fost repudiat de propriul partid si la alegerile locale, cand a fost nevoit sa candideze pentru Primaria Sectorului 5 ca independent. Avand in vedere ambitia sa, n-ar fi de mirare ca si acum sa faca la fel. El chiar crede orbeste ca nimeni nu-i ca el, chiar daca lumea chicoteste sau chiar rade in hohote cand deschide gura.