Capul de afis al saptamanii fotbalistice trecute a fost tinut, fara indoiala, de meciul din Ghencea, cel dintre Steaua si CFR Cluj, unul soldat cu al doilea esec al ardelenilor in acest sezon. O infrangere care a fost pusa, cu vehementa, pe seama arbitrajului lui Alexandru Tudor, care, toata lumea a fost de acord, a inchis ochii la cel putin un penalty clar ce trebuia acordat trupei lui Andone.
A fost, intr-adevar, o greseala grava, chiar daca nimeni nu poate baga mana-n foc ca lovitura de pedeapsa, odata acordata, ar fi fost si transformata. La urma-urmei, si in tur, clujenii au tras de la punctul cu var fara sa inscrie... Sigur insa ca Trica, Fabianni sau orice alt jucator ales de Andone sa execute ar fi transformat, presedintele a€œceferista€, Iuliu Muresan, altfel un tip bonom si relativ simpatic, a luat foc si a inceput sa tune si sa fulgere. Prima masura: un DVD trimis la UEFA care sa demonstreze a€œgravele greseli de arbitraj comise impotriva echipei noastrea€.
Dreptul lor, veti spune, insa stam sa ne gandim daca greselile de duminica au fost mai grave decat penalty-ul dat in tur, in meciul cu Gloria Bistrita, dupa un plonjon ca in bazin al lui Fabianni, ori a multor altele, a€œpro CFRa€, dictate in toamna lui 2007, a€œgreselia€ care, cumulate, au adus ardelenilor o zestre nemeritata de vreo zece puncte, intamplator sau nu, un piculet mai mare decat avansul cu care clujenii au inceput returul.
Cu putina bunavointa, se mai poate face un DVD care sa contina si aceste gafe care, ipotetic, sa fie studiate de judecatorii UEFA, insa, il asiguram pe domnul Muresan ca oficialii din Elvetia au lucruri mai importante de facut dacat sa plece urechea la doleantele copilaresti ale unor ofticosi.