Un vis absurd s-a metamorfozat in cel mai scurt timp intr-un balaur cu sapte mii de capete mancatoare de bani de la buget. Panzarul Moldovenesc, un proiect ce frizeaza inconstienta, a crescut in capsoarele inguste ale fostilor carmaici ai judetului ca un bun prilej de campanie, o demonstratie de forta a grandomaniei si un mare motiv de fala. Nu e vorba doar de atat - utopia a fost furata, disputata si comentata. Iar cei care s-au cramponat ca idiotenia sa ii reprezinte sunt cele mai luminate si televizate chipuri din Galati, care si-au imaginat probabil ca Panzarul poate fi vreun iaht bun de folosit atunci cand se dau chefuri din bani de la buget.
In acest moment, pentru ca lucrurile s-au schimbat prin politica si prin administratie, interesele par a fi cu totul altele decat o ambarcatiune de afisat pe la chermeze prin fata norodului idiot platitor de taxe. Asa ca visul a devenit o gramada de scanduri prafuite ce se diferentiaza de o gramada de scanduri prafuite normale doar din punctul de vedere al costurilor. Mai apare o chestiune - actuala conducere are cu totul alti pitici pe creier decat fosta - asa ca e de asteptat sa ne trezim cu locomotive de lux trase de bidivii ori cu vreun cartier in care locuitorii isi vor insusi obiceiurile de prin precambrian.
Nu cred ca este normal sa ne punem problema cat de util pentru protipendada si cat de folositor pe la Ziua Marinei este Panzarul Moldovenesc, ci e mult mai util sa ne folosim neuronii incercand sa gasim o solutie pentru a iesi din scarboasa schema a saraciei in care ne zbatem de foarte multa vreme.
La urma-urmelor, vorbim despre o barca imaginata ca fiind una dintre cele ce facea parte din flota lui Stefan cel Mare. S-au aruncat miliarde de la bugetul local si ar mai trebui aruncate inca pentru a duce la capat un moft stupid.